Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν στις 3 Απρίλη οι ναυτεργάτες

Με περιοδείες, συσκέψεις στα καράβια, και κάλεσμα στα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα σωματεία και τους φορείς να κάνουν τον αγώνα αυτό και δική τους υπόθεση, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, έχουν αναλάβει δράση για την καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας στις 3 Απρίλη σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και όλα τα λιμάνια της χώρας. Η νέα απεργία που αποφασίστηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, είναι συνέχεια της 7ήμερης απεργιακής μάχης που έδωσαν οι ναυτεργάτες το Φλεβάρη. Γίνεται με αιχμή τον αγώνα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο με το οποίο η συγκυβέρνηση προωθεί την άρση του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία, την επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας σε όλα τα καράβια, βάζει σε κίνδυνο την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, τα τρία ναυτεργατικά σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνουν τη Δευτέρα 1η Απρίλη στις 10.30 το πρωί στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ. Αντίστοιχη παρέμβαση για να οργανωθεί ο αγωνιστικός συντονισμός ενάντια στο ν/σ έχουν αναλάβει και σε επίπεδο ΠΝΟ.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και την περιφρούρησή της απευθύνει με ψήφισμά της και η ετήσια γενική συνέλευση της ΠΕΣ/ΝΑΤ που έγινε χτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ