Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΩ
«Στο τιμόνι» της διοίκησης οι ταξικές δυνάμεις

Σε πρώτη δύναμη αναδείχτηκε η «Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω.

Συγκεκριμένα, στις αρχαιρεσίες ψήφισαν 234 (από 262) εργαζόμενοι και η «Ενωτική Αγωνιστική Συσπείρωση» έλαβε 136 ψήφους (από 129) και κατέκτησε τις 4 από τις 7 έδρες στο νέο ΔΣ. Η «Αυτόνομη Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων», που στηρίζεται από την ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και την «Αυτόνομη Παρέμβαση», έλαβε 98 ψήφους (από 129) και 3 έδρες στο ΔΣ. Για το Εργατικό Κέντρο, η ΕΑΣ εκλέγει 7 αντιπροσώπους και η ΑΑΔΚΕ 5 αντιπροσώπους.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι γύρισαν την πλάτη στους υποτίθεται ακομμάτιστους και υποτίθεται ανεξάρτητους. Το γνωστό 3Α δηλαδή, Ακομμάτιστο - Ανεξάρτητο - Αυτόνομο που φορέθηκε σαν μάσκα, από την προηγούμενη διοίκηση του σωματείου, πλέον ξεσκεπάστηκε». Επισημαίνει πως «το αποτέλεσμα των εκλογών μάς δίνει αισιοδοξία, αλλά και ευθύνες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στον κλάδο να κάνουν το βήμα και να αγκαλιάσουν το Σωματείο τους» και καλεί «Να παλέψουμε απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Απέναντι στην αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα. Απέναντι σε μια ζωή-κόλαση που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς απαντάμε ότι: Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ