Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΥΓΕΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Ούτε τα ασανσέρ δε λειτουργούν!

Κουβαλούσαν τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα με τα χέρια τους συγγενείς και εργαζόμενοι

Ούτε τα ασανσέρ δε λειτουργούν για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης λόγω της υποχρηματοδότησής του. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης (κινητικά και νευρολογικά προβλήματα εκ γενετής, μετά από τροχαία, εγκεφαλικά κλπ), που διαθέτει 130 από τα 200 δημόσια κρεβάτια αποκατάστασης της χώρας, ενώ για να καλύπτονται στοιχειωδώς οι ανάγκες χρειάζονται 2.000. Φυσικά αυτό το κενό σπεύδει να καλύψει η επιχειρηματική δραστηριότητα με το αζημίωτο και τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης ξεφυτρώνουν σαν τα «μανιτάρια».

Το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα. Πλέον λένε στους ασθενείς να έχουν πάντα κοντά τους έναν δικό τους άνθρωπο, τους δίνουν ελάχιστο κρέας και οι μερίδες φαγητού είναι λειψές. Εχουν μειωθεί οι ώρες θεραπείας, ο εργαστηριακός τομέας δε λειτουργεί από το μεσημέρι και μετά. Αποκορύφωμα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω ελλιπούς συντήρησης του ασανσέρ, να κουβαλούν τους ασθενείς με τα χέρια!

Ασθενείς και συγγενείς ξεσηκώθηκαν για τις τεράστιες ελλείψεις και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες και είναι σε επιφυλακή για νέες αγωνιστικές παρεμβάσεις. Πρόσφατα κλιμάκιο της ΚΟ Πρόνοιας του ΚΚΕ περιόδευσε στο χώρο καλώντας ασθενείς και συγγενείς να διεκδικήσουν πλήρη και δωρεάν κάλυψη των αναγκών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ