Πέμπτη 28 Μάρτη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΤΑΛΙΑ
Συνέχεια διερευνητικών εντολών

ΡΩΜΗ.--

Συνεχίστηκαν και χτες οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης στην Ιταλία, ωστόσο και η χτεσινή συνάντηση του ηγέτη της κεντροαριστεράς, Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, που έχει ως σήμερα τη διερευνητική εντολή, με κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος Πέντε Αστέρων, του λαϊκιστή ηθοποιού Μπ. Γκρίλο δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Το συγκεκριμένο κόμμα επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση και θα κρίνει κάθε φορά επιμέρους μέτρα στη Βουλή. Πάντως σήμερα θα γίνει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Τζ. Ναπολιτάνο, που θα αποφασίσει αν ο εντολοδόχος πρωθυπουργός μπορεί να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή ή θα δώσει την εντολή σε άλλο κόμμα. Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς συμμαχίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας με την κεντροαριστερά.

Σε δημοσκόπηση του δημόσιου καναλιού «RAI 3», η κεντροαριστερή συμμαχία εξασφαλίζει ποσοστό 31%, η κεντροδεξιά 29%, το M5S του Γκρίλο 27% και το μετριοπαθές κέντρο του Μάριο Μόντι 9,5% της πρόθεσης ψήφου. Γίνεται φανερό ότι η έλλειψη πραγματικής εναλλακτικής πρότασης έξω από τα διάφορα μείγματα διαχειρίσης, εγκλωβίζει τα λαϊκά στρώματα σε ένα φαύλο κύκλο κάτω από ξένες σημαίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ