Σάββατο 30 Μάρτη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επέβαλε πρόστιμο - πρόκληση στην ΚΝΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Πρόστιμο 500 ευρώ επέβαλε στην ΚΝΕ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή αφίσες που είχε τοποθετήσει η Οργάνωση στο πλαίσιο της προπαγάνδισης των εκδηλώσεων του 38ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Την απόφαση καταψήφισαν μόνο οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι. Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης φαίνεται πως βρήκε "λύση" στην υποχρηματοδότηση των δήμων. Ως "άνθρωπος του πολιτισμού" επέβαλε πρόστιμο στο κορυφαίο, εδώ και 38 χρόνια, πολιτιστικό και πολιτικό γεγονός της πόλης μας: το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ.

Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το ρόλο της ως μπροστάρης στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χτύπημα όλων όσων αντιστέκονται σε αυτήν. Ετσι, με τις ευλογίες και στήριξη των παρατάξεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, των Οικολόγων και του ΛΑ.Ο.Σ., στο Δημοτικό Συμβούλιο, και με πρόσχημα τη νομοθεσία για τη ρύπανση, προχώρησε σε επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ για αφίσες που κολλήθηκαν στη πόλη με αφορμή το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, εξισώνοντας την εμπορική- διαφημιστική αφίσα με την πολιτική - κοινωνική δραστηριότητα.

Η συγκεκριμένη απόφαση εντάσσεται στη συνολικότερη επίθεση στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Πρόκειται για καθαρό περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης. Είναι συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης και καταστολής που εξελίσσεται από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της. Είναι υποκριτικό το επιχείρημά τους περί ρύπανσης. Αλλωστε, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συχνά πυκνά εκδίδει αφίσες, πανό και άλλα υλικά με τα οποία ενημερώνει για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του. Αυτό που τους ενοχλεί είναι το περιεχόμενο στις αφίσες, η δράση του ΚΚΕ.

Τέτοιες κινήσεις δεν μας τρομοκρατούν. Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Το δικαίωμα του λαού για ενημέρωση δεν μπορεί καμία απόφαση κανενός Δημοτικού Συμβουλίου να το σταματήσει. Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν τέτοιες πρακτικές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ