Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΙΟΓΕΝΟΥΣ ΗΠΑΤΙΤΙΔΑΣ
Απαξιώνεται στο φόντο των συγχωνεύσεων

Προσφέρει υπηρεσίες σε 8.000 ηπατοπαθείς

Το Κέντρο Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς Ηπατίτιδας είναι ένα ακόμα από τα «θύματα» της υποβάθμισης των δημόσιων υγειονομικών μονάδων που συνεχίζεται και μέσα και από τις συγχωνεύσεις.

Το Κέντρο άρχισε να λειτουργεί το 1998 και ανήκε στο πρώην 1ο Νοσοκομείο του ΙΚΑ, που ήδη συγχωνεύτηκε με το «Σισμανόγλειο». Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Πειραιώς και λειτουργεί εξωτερικό ηπατολογικό ιατρείο και εργαστήριο μοριακής διαγνωστικής. Προσφέρει υπηρεσίες σε 8.000 ηπατοπαθείς από την Αττική, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, την Κεντρική Ελλάδα, το Ιόνιο και το Αιγαίο.

Στα πλαίσια των συγχωνεύσεων έπρεπε να είχε μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο» από τον Αύγουστο του 2012. Εκτοτε άρχισε και η απαξίωση και ο στραγγαλισμός του Κέντρου. Μετακινήθηκαν δύο από τους πέντε υγειονομικούς υπαλλήλους, χωρίς αντικατάστασή τους, ενώ μόλις είχε συνταξιοδοτηθεί η μοναδική διοικητική υπάλληλος του Κέντρου. Περιορίστηκαν τα υλικά ενώ από τις 27/3/2013 έμεινε και χωρίς τηλεφωνική επικοινωνία καθώς καταργήθηκαν οι δύο τηλεφωνικές γραμμές μετά από αίτημα του ίδιου του «Σισμανόγλειου»!

Το Σωματείο των ηπατομοσχευθέντων «ΗΠΑΡχω» με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητά να παρθούν μέτρα «ώστε να μην καταργηθεί ένα Κέντρο με ιδιαίτερη και σημαντική συμβολή σ' έναν τόσο ευαίσθητο τομέα όπως η διάγνωση και η διαχείριση της νόσου της ηπατίτιδας και μάλιστα με μακροχρόνια παρουσία στα πλαίσια του ΕΣΥ. Στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι σήμερα, το κλείσιμο μονάδων με ιδιαίτερο εξειδικευμένο έργο, όπως του Κέντρου Ελέγχου και Αναφοράς Ιογενούς Ηπατίτιδας του «Σισμανογλείου» νοσοκομείου, επιβαρύνει μία ήδη άσχημη κατάσταση που μάλιστα έχει φτάσει στο σημείο να επηρεάζει ακόμα και το προσδόκιμο ζωής των ασθενών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ