Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: «Τα όσα διαπράττει το ελληνικό Δημόσιο στον κλάδο των φωτοβολταϊκών δεν είναι δυστυχώς πρωτοφανή (...) η ανάπτυξη του κλάδου άρχισε στρεβλά, με την εγγύηση από το ίδιο το κράτος πολύ υψηλών τιμών για το εναλλακτικό ηλεκτρικό ρεύμα που παράγουν οι ιδιώτες παραγωγοί (...) πολλοί πίστεψαν ότι είχαν βρει τρόπο να κερδίσουν νομίμως μεγάλα ποσά (...) η διόρθωση του αρχικού λάθους γίνεται με μονομερή απόφαση για μείωση της τιμής (...) πράγμα που θα οδηγήσει αρκετές από τις επιχειρήσεις σε οικονομικό αδιέξοδο (...) κατά τα άλλα θέλουμε να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις!» (στα ΝΕΑ).

ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ: «Η πολυφωνία και οι αντιφάσεις στο εσωτερικό της τρόικας έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στη διακυβέρνηση της χώρας (...) γίνεται φανερό ότι κάθε φορέας της τρόικας έχει διαφορετικά κίνητρα και κριτήρια. Αν σε αυτά τα φαινόμενα προστεθεί και το γεγονός πως κάποιοι φορείς της τρόικας αλλάζουν γνώμη για κρίσιμα ζητήματα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο αντίκτυπος αυτών των δυσλειτουργιών στο κράτος και στις τράπεζες είναι μεγάλος» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΛΛΟΥ: «Πολλά χρόνια πίσω πάει η προσπάθεια του ευρώ να κυριαρχήσει έναντι του δολαρίου και να αποτελέσει το βασικό αποθεματικό νόμισμα του πλανήτη. Οι κεντρικές τράπεζες των αναπτυσσόμενων χωρών πούλησαν πέρυσι 45 δισ. ευρώ, μειώνοντας τη συμμετοχή του ευρώ στα συναλλαγματικά τους διαθέσιμα κατά 8%. Οι επενδύσεις σε ευρώ αποτελούν πλέον μόνο το 24% των διαθεσίμων τους - μακράν του υψηλότερου επιπέδου 31% του 2009» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΤΟ ΚΑΜΠΟΤΑΖ: «Στο στόχαστρο και των πέντε συνδικάτων των εργαζομένων στη ναυτιλιακή δημόσια εταιρεία "Μασσαλία-Κορσική", γνωστή ως SNCM, έχει βρεθεί το ελληνικό επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της εταιρείας ΑΝΕΚ Lines (...) οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενοι για τη ναύλωση από τη SNCM του ελληνικού πλοίου (...) αντιδρούν γιατί, όπως λένε, το "Ελ. Βενιζέλος" πρόκειται να διατηρήσει το ελληνικό πλήρωμα, μειώνοντας έτσι τις θέσεις εργασίας για τους Γάλλους» (στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ