Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αντάλλαξαν «πάσες» στον αντικομμουνισμό

Χυδαίοι στην προσπάθειά τους να υπερασπιστούν τους τραπεζίτες και τις άλλες μερίδες του κεφαλαίου

Σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό, βγαλμένο από τα κιτάπια της αντιδραστικής Ευρωένωσης, που τον έχει για επίσημη ιδεολογία της, προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, ενοχλημένος από την πολιτική κριτική του Ν. Καραθανασόπουλου, που είπε ότι ο υφυπουργός μίλησε σαν εκπρόσωπος των τραπεζιτών.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΚΕ, ο Θ. Σκορδάς έκανε λόγο για κάποιους «που εμπορεύονται τον πόνο και την αγωνία του Ελληνα πολίτη την περίοδο της κρίσης». Ετσι αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τα άμεσα μέτρα που προτείνει το ΚΚΕ για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια από την υπερχρέωση και το βραχνά τον τραπεζών. Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει την πολιτική κριτική που ασκεί το ΚΚΕ ως «φασιστική τοποθέτηση που επιβεβαιώνει εκείνον που είπε πως ο κομμουνισμός και ο φασισμός είναι αδέλφια δίδυμα, είναι εκτρώματα της ίδιας μήτρας, της μήτρας του ολοκληρωτισμού».

Η τοποθέτηση του υφυπουργού προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΚΚΕ, που κατήγγειλαν τον άθλιο αντικομμουνισμό.

Στα χνάρια της κυβέρνησης κινήθηκε αργότερα και ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Παναγιώταρος. Για να υπερασπιστεί και αυτός τις τράπεζες, ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ έχει πάρει δεκάδες εκατομμύρια ως κρατική επιχορήγηση όλα αυτά τα χρόνια και δεν επέστρεψε τίποτα, εφαρμόζει στις επιχειρήσεις του σκληρά μέτρα του μνημονίου και απολύει δημοσιογράφους του «Ριζοσπάστη».

Απαντώντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης, είπε ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα των εργοδοτών, στους οποίους στέλνει μικρά παιδιά με 14 ευρώ μεροκάματο και υλοποιεί στο πλευρό των επιχειρηματικών ομίλων στην πράξη το φτήνεμα της εργατικής δύναμης. Πρόσθεσε ακόμα ότι το ΚΚΕ δεν είναι επιχείρηση, είναι πολιτικό κόμμα και ότι οι εκδοτικές του επιχειρήσεις δρουν για να μπορεί να προβάλει την πολιτική του πρόταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ