Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο πόνος του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΚΕ

Γρηγοριάδης Κώστας

Πόσο τίμιο είναι για έναν υποψήφιο βουλευτή ενός κόμματος να παριστάνει ότι ενδιαφέρεται για την πορεία, την πολιτική, τις θέσεις κλπ. ενός άλλου κόμματος από γνήσιο «συντροφικό» ενδιαφέρον; Πώς μπορεί κάποιος ο οποίος δουλεύει και παλεύει για να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του (του ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω) και συνεπώς για να ρίξει όσο μπορεί τα ποσοστά των άλλων κομμάτων, να παριστάνει ότι θα ήθελε το ΚΚΕ να έχει άλλη πολιτική για να... έχει μεγαλύτερο ποσοστό;

Ο λόγος για τον Στάθη Σταυρόπουλο ο οποίος επιχειρεί να δώσει στο ΚΚΕ μαθήματα «λενινισμού» και «επαναστατικότητας», παραθέτοντας ορισμένα τσιτάτα από τον Λένιν για να διατυπώσει την κατηγορία ότι το ΚΚΕ είναι «ένα οργανωτικώς σταλινικό κόμμα με μια τροτσκιστική γραμμή!». Επίσης γράφει ότι η πολιτική του ΚΚΕ δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, μέσα στο σύστημα φυσικά.

Πρόκειται για γελοιότητες. Σε λίγο θα μας πει ότι ο Λένιν θα πρότεινε να μπει και στην κυβέρνηση Κερένσκι... Είναι γνωστό ότι οι μπολσεβίκοι νίκησαν το 1917 γιατί δε συμμετείχαν στην αστική κυβέρνηση και στον πόλεμο. Τα 94 χρόνια ύπαρξης του ΚΚΕ, όσες φορές ο ελληνικός λαός είχε ορισμένες κατακτήσεις ήταν όταν έκανε κτήμα του τα ανατρεπτικά συνθήματα και τις θέσεις του ΚΚΕ. Φυσικά, ολοκληρωτική νίκη των εργαζομένων και του λαού θα υπάρξει όταν αποτινάξουν τα δεσμά της καταπίεσης, κατακτώντας τη δική τους εξουσία για το σοσιαλισμό, ο οποίος είναι αναγκαίος και επίκαιρος, μοναδική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Και επειδή κάτι λέει και για την Κύπρο και τη θέση του ΚΚΕ, του υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ τάχθηκε ενάντια στο σχέδιο Ανάν, το οποίο απέρριψε και ο κυπριακός λαός, όταν το κόμμα του, ο ΣΥΝ, τασσόταν υπέρ αυτού του άθλιου σχεδίου (βλ. απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ 14/4/2004).

Ο Στάθης είναι στρατευμένος προ πολλού στην «τέχνη» της συκοφαντίας και της δυσφήμισης της πολιτικής γραμμής του ΚΚΕ. Να τον χαίρεται το σύστημα και το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ