Τετάρτη 3 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ - ΕΕ
Διεργασίες αναμόρφωσης με μοχλό την κρίση

Στενότερη συνεργασία των οικονομικά ισχυρών κρατών - μελών ζητάει Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης

Μια ακόμα «μπαταριά» για τις διεργασίες που εξελίσσονται στο παρασκήνιο αναφορικά με την αναμόρφωση της ΕΕ και της Ευρωζώνης, στο πλαίσιο της διαχείρισης της βαθιάς κρίσης, έριξε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στην Επιτροπή Οικονομικών του γερμανικού Κοινοβουλίου, Χανς Μίχελμπαχ.

Σε συνέντευξη στην οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt, ζήτησε να υπάρξει ενισχυμένη συνεργασία μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και της ΕΕ των οποίων η πιστοληπτική ικανότητα βαθμολογείται με «ΑΑΑ». Οπως είπε, «με το πακέτο βοήθειας της Κύπρου αποδεικνύεται ότι οι χώρες με ΑΑΑ, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Φινλανδία, ώθησαν από κοινού προς μια αυστηρή πορεία σταθερότητας» και αυτό το παράδειγμα θα πρέπει «να βρει μιμητές και να αποτελέσει ευκαιρία για μια στενότερη συνεργασία μεταξύ των χωρών με καλύτερη βαθμολογία».

Αναφερόμενος ειδικά στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ότι θα ήταν καλό εάν μπορούσε να πειστεί να συμμετάσχει σε μια τέτοια συνεργασία καθώς «κάτι τέτοιο θα ήταν προς το συμφέρον του». Μιλώντας για «πολιτική ασάφεια στην Ιταλία», «αποτυχίας της γαλλικής κυβέρνησης στην εφαρμογή της πολιτικής σταθερότητας» και για «νέες αμφιβολίες ως προς την προσήλωση της Ελλάδας στις συμφωνίες», ο Γερμανός πολιτικός ισχυρίζεται ότι «τα σημάδια σταθερότητας έχουν μεγαλύτερη σημασία για την Ευρωζώνη» και ότι μια τέτοια συνεργασία «θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη στο κοινό νόμισμα μεταξύ τόσο των πολιτών, όσο και των επενδυτών».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την Ιταλία και τη Γαλλία ως τα «προβληματικά παιδιά» και προειδοποίησε ότι «αν το Παρίσι δεν αλλάξει πορεία, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό πρόβλημα για την Ευρωζώνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ