Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Τραγωδία από κατάρρευση κτιρίου

Για άλλη μια φορά η κερδοφορία των καπιταλιστών έχει αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος
Για άλλη μια φορά η κερδοφορία των καπιταλιστών έχει αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος
ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Τραγωδία προκάλεσε κατάρρευση υπό κατασκευή κτηρίου στην Ινδία, το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 35 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους. Το κτήριο βρισκόταν στα προάστια της Μουμπάι και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κατασκευαζόταν με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς και χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία περισσότεροι από 64 είναι οι τραυματίες και ακόμα 30 είναι οι εγκλωβισμένοι, με τον αριθμό των νεκρών να ενδέχεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες, αναδεικνύοντας ένα ακόμα έγκλημα κρατικής εργοδοτικής ασυδοσίας. Ο εργολάβος κατασκευαστής του κτιρίου που ήταν φτιαγμένο από μέταλλο και τσιμεντένιες πλάκες αναζητείται από τις αρχές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο υπό κατασκευή κτίριο είχαν νοικιαστεί τέσσερις όροφοι και χτίζονταν ο όγδοος, ενώ για γρήγορο κέρδος δεν είχαν παρθεί στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας.

Τα θύματα - μεταξύ των οποίων και παιδιά - είναι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους, οι οποίοι ζούσαν στο κτήριο και σε παραπήγματα γύρω από αυτό, βάζοντας όπως αποδείχθηκε τη ζωή τους σε άμεσο κίνδυνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ