Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
Δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών

ΣΚΟΠΙΑ.--

Στις κάλπες καλούνται αύριο (Κυριακή) και πάλι χιλιάδες ψηφοφόροι της ΠΓΔΜ προκειμένου να εκλέξουν νέες τοπικές αρχές κατά το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών σε 30 δήμους της χώρας. Ως γνωστόν, από τον πρώτο γύρο, που διεξήχθη στις 24 Μαρτίου, εξελέγησαν 51 δήμαρχοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων (39) προέρχονται από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του πρωθυπουργού Νικόλα Γκρούεφσκι και από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI (8) του Αλί Αχμέτι.

Ο δεύτερος γύρος διεξάγεται -μεταξύ άλλων- και στην υπερδημαρχεία των Σκοπίων, στην οποία θα αναμετρηθούν ο υποψήφιος του VMRO-DPMNE και σημερινός δήμαρχος Κότσε Τραγιάνοφσκι, ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 48% και ο υποψήφιος της αντιπολιτευόμενης «Σοσιαλδημοκρατικής Ενωσης» (SDSM), Γιάνι Μακραντούλι, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό περίπου 28%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, και στο δεύτερο αυτό γύρο, οι υποψήφιοι του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι θα επικρατήσουν στους περισσότερους δήμους με σλαβικό πληθυσμό, ενώ οι υποψήφιοι του DUI αναμένεται να επικρατήσουν στους περισσότερους δήμους με αλβανικό πληθυσμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ