Σάββατο 6 Απρίλη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Καταδικάζει τη δολοφονία του Ινδού φοιτητή

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταδικάζει τη δολοφονία του Ινδού φοιτητή συνδικαλιστή, Σουντίπτα Γκούπτα και με ανακοίνωση της Εκτελεστικής του Γραμματείας σημειώνει: «O 22χρονος Sudipta Gupta ήταν ένας από τους ηγέτες της Ομοσπονδίας Φοιτητών Ινδίας. Συνελήφθη μαζί με πολλούς ακόμα φοιτητές από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των μαζικών και ειρηνικών φοιτητικών διαδηλώσεων με αίτημα τη διενέργεια φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια, οι οποίες απαγορεύονται. Δολοφονήθηκε από την αστυνομία στο κρατίδιο της Καλκούτα κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση της Καλκούτας αυξάνει την καταστολή για να τσακίσει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Η δολοφονία του φοιτητή συνδικαλιστή έρχεται να προστεθεί σε πλήθος διώξεων και δολοφονιών από τις δυνάμεις καταστολής.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συντρόφους του δολοφονημένου συνδικαλιστή και απαιτεί να τιμωρηθούν τώρα οι υπεύθυνοι. Στεκόμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους φοιτητές της Ινδίας και στα δίκαια αιτήματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ