Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κάλεσμα για αγώνα

Κάλεσμα για συντονισμένους απεργιακούς αγώνες απευθύνει στους εργαζόμενους του λιμανιού, αλλά και σε όλους τους εργαζόμενους του Πειραιά, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Πειραιά. Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για: το δικαίωμα στη δουλιά, την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει την απόλυση 70 φορτοεκφορτωτών από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και σημειώνει ότι αυτές οι απολύσεις, το χτύπημα των εργασιακών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, το ξεπούλημα του λιμανιού στους ιδιώτες, αποτελούν τμήμα της γενικότερα εφαρμοζόμενης αντεργατικής - αυταρχικής πολιτικής.

«Λουκέτο» στο λιμάνι

Καθολική ήταν η συμμετοχή των λιμενεργατών, των εποπτών και αρχιεργατών του οργανισμού στη χτεσινή πρώτη μέρα της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης που έχουν κηρύξει τα δυο σωματεία. Οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά απαιτούν και παλεύουν για τη διατήρηση των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων που η κυβέρνηση επιδιώκει την ανατροπή τους, ενάντια στην απελευθέρωση όλων των εργασιών στα λιμάνια, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ ταυτόχρονα συμπαραστέκονται στους φορτοεκφορτωτές που απολύθηκαν από το αεροδρόμιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ