Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Στην Ομόνοια σήμερα το κεντρικό

Σε 20 ακόμα πόλεις συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις

Σήμερα, την ώρα που η κυβέρνηση Σημίτη θα περιφέρει μπροστά στις κάμερες τα ψίχουλα της «κοινωνικής ευαισθησίας» της, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι αγρότες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι οι νέοι και οι νέες στην Αθήνα, αλλά και σε 20 ακόμα πόλεις θα στέκουν απέναντί της. Θα διαδηλώνουν αποφασισμένοι και έτοιμοι από καιρό:

Να μην της επιτρέψουν να διαπράξει και άλλο έγκλημα, κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να μην εκχωρήσουν ούτε πόντο από το εναπομείναν δημόσιο σύστημα της Υγείας και της Πρόνοιας. Να μην την αφήσουν να σφίξει κι άλλο τη θηλιά των τρομονόμων και των απαγορεύσεων. Θα φωνάξουν όλοι μαζί: Φτάνει πια! Θα το φωνάξουν στην Αθήνα και στον Πειραιά, σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Κομοτηνή μέχρι και την ακριτική Αλεξανδρούπολη. Αλλά και στον κάμπο της Θεσσαλίας, σε Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, στη Στερεά, σε Λιβαδιά, Θήβα, Αμφισσα, στη Χαλκίδα και στο Αλιβέρι στα νησιά της Κω και της Σάμου και ακόμα στο Αργος και στην Καλαμάτα.

Για την επιτυχία αυτών των συγκεντρώσεων εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΜΕ, των επιτροπών αγώνα και των συντονιστικών επιτροπών, μέχρι και χτες το βράδυ είχαν επιστρατευτεί με όλες τους τις δυνάμεις.

Από το πρωί, το κέντρο της Αθήνας, θα βρεθεί υπό τον αγωνιστικό κλοιό των οικοδόμων, ενώ το απόγευμα στις 6 μ.μ. η Ομόνοια θα ντυθεί στα χρώματα του αγώνα. Θα είναι εκεί όλοι αυτοί που με τον ιδρώτα τους «πότισαν» χρόνια και χρόνια το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Ο εργάτης, η κλωστοϋφαντουργός, και ο μηχανικός, ο δάσκαλος και ο τραπεζικός υπάλληλος, ο σιδηροδρομικός και ο εμποροϋπάλληλος, ο νοσοκομειακός και ο ελεύθερος επαγγελματίας. Ολοι αυτοί που ξέρουν καλά, πως ό,τι κέρδισαν το κέρδισαν με τους αγώνες τους. Που πιστεύουν ακράδαντα πως ό,τι παραδώσουν στα παιδιά τους και πάλι θα είναι αποτέλεσμα των αγώνων τους. Θα είναι εκεί όλοι όσοι μπούχτισαν από τους «κοινωνικούς διαλόγους», τις απάτες των ηγεσιών στη ΓΣΕΕ. Που δεν είναι διατεθειμένοι να «χάψουν» ως θεατές σε παράσταση από κλόουν, τα πολιτικά τρικ, του «κοινωνικού ΠΑΣΟΚ», της «λαϊκής Δεξιάς» και τη νομιμοφροσύνη του «Συν» στο όραμα της ΕΕ.

Θα είναι εκεί η εργαζόμενη Αθήνα, που ξέρει ότι για να έχει μέλλον δε φτάνει μόνο ο αγώνας στο μεροκάματο, σήμερα πριν απ' αυτόν, απαιτείται ο αγώνας στο πεζοδρόμιο και στις πλατείες. Θα είναι εκεί όλοι αυτοί που στη φωνή και στη δράση του ΠΑΜΕ, βλέπουν το μέλλον το δικό τους. Το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης αλλά και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Που βλέπουν ότι για να υπάρξει αύριο, πρέπει σήμερα, να πνίξουν την Ομόνοια με το πάθος τους και το δίκιο τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ