Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Τη συνέλαβαν επειδή μοίραζε προκηρύξεις

Παράνομη σύλληψη της συνδικαλίστριας Γεωργίας Λιόλη, που είναι και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού -Τουρισμού, έγινε προχτές στην Πάτρα μετά από εντολή των εργοδοτών της αλυσίδας καταστημάτων «ΣΙΝΙΟΡΕ», επειδή μοίραζε ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα που κατήγγειλε τις άθλιες εργασιακές συνθήκες της συγκεκριμένης επιχείρησης και ταυτόχρονα τους καλούσε να συσπειρωθούν γύρω από το νέο κλαδικό σωματείο.

Η τρομοκρατία, η ανασφάλιστη εργασία, οι αδήλωτοι εργαζόμενοι, το ωρομίσθιο και οι μισθοί πείνας, η εντατικοποίηση, η εξαντλητική και απλήρωτη εργασία είναι το εργασιακό καθεστώς που έχει επιβάλλει στους εργαζόμενους η εργοδοσία στην αλυσίδα καταστημάτων «ΣΙΝΙΟΡΕ». Οποιος διανοηθεί να αντιδράσει βρίσκεται αντιμέτωπος με την απόλυση, η οποία κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από κάθε εργαζόμενο.

Τελικά αποδεικνύεται καθημερινά ότι ο νέος τρομονόμος πριν καν μπει και ψηφιστεί στη Βουλή, εφαρμόζεται όχι για το «οργανωμένο έγκλημα», όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, αλλά για τον πλήρη περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα εργαζομένων στον Τουρισμό -Επισιτισμό καταγγέλλει την προκλητική στάση της συγκεκριμένης επιχείρησης η οποία «ένα και μόνο στόχο έχει: να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους» και τους κάλεσε να αντισταθούν «με ψηλά το κεφάλι σε αυτή την επικίνδυνη πολιτική μέσα από την Επιτροπή Αγώνα, τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων, το ΠΑΜΕ, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που δε σκύβει το κεφάλι. Να αντισταθούμε και να ακυρώσουμε στην πράξη το νόμο -τερατούργημα για τις εργασιακές σχέσεις. Σας καλούμε να αντεπιτεθούμε για να μην μπει στη Βουλή ο νόμος, που κατεδαφίζει την Κοινωνική Ασφάλιση. Σας καλούμε τώρα μαζικά να συσπειρωθούμε γύρω από το νέο συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Τουρισμού - Επισιτισμού που θα αποτελεί κάστρο περιφρούρησης και διεύρυνσης των δικαιωμάτων μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ