Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων

Το δρόμο της ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων επέλεξε η διεύθυνση της ΣΟΦΤΕΞ, καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενάντια στη χτεσινή στάση εργασίας τους, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική. Η αίτηση εκδικάστηκε, αλλά η απόφαση αναμένεται.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν χτες μαζική στάση εργασίας (12μ-2μμ) και συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και να σταματήσει η πολιτική συρρίκνωσης της επιχείρησης που έχει οδηγήσει ήδη σε αρκετές απολύσεις, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης.

Πάντως, οι εργαζόμενοι δε φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης. Η πολυεθνική ιδιοκτήτριά της ακολουθεί τακτική πολυδιάσπασης τμημάτων της επιχείρησης, έχει ανακοινώσει το κλείσιμο ενός, έχει απολύσει στελέχη και εργαζόμενους, θέτει συχνά σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους του εργοστασίου της Δράμας και άλλους. Η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την τακτική, παρά την ύπαρξη δέσμευσης στη σύμβαση πώλησης της πρώην κρατικής ΣΟΦΤΕΞ, για διατήρηση ορισμένου αριθμού εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ