Πέμπτη 5 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΤΕΡΕΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν παζαρεύεται

Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια

Με απεργιακές κινητοποιήσεις των οικοδόμων και συγκεντρώσεις, στις οποίες συμμετέχουν και οι Επιτροπές Αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση, διαδηλώνεται σήμερα από το λαό της Στερεάς και της Εύβοιας η αντίθεσή του στα κυβερνητικά σχέδια κατάργησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη Χαλκίδα η Ενωση Τεχνιτών Οικοδόμων καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο, στις 10 το πρωί. Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο η Επιτροπή Αγώνα για τη Διάσωση της Κοινωνικής Ασφάλισης καλεί τους εργατοϋπαλλήλους να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών». Μαχητική απάντηση θα δώσουν και οι οικοδόμοι στο Αλιβέρι που θα συγκεντρωθούν στις 9.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις καλούν, στις 10 το πρωί, στα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία Οικοδόμων της Επαρχίας Λιβαδειάς και της Επαρχίας Θηβών, ενώ οι Επιτροπές Αγώνα Φορέων, Συνδικάτων και Συνδικαλιστών απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε εργαζόμενους, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχους και νεολαία να συμμετάσχουν μαζικά για να εμποδίσουν την υλοποίηση των σχεδίων της κυβέρνησης και του κεφαλαίου.

Το σωματείο οικοδόμων στην Φωκίδα και Επιτροπή Αγώνα καλούν στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αμφισσας και ώρα 10 το πρωί. Στη συγκέντρωση συμμετέχει και η Επιτροπή Αγώνα που έχει συγκροτηθεί από φορείς εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των αγροτών και των ΕΒΕ.

Σύσκεψη για την Κοινωνική Ασφάλιση

Εν τω μεταξύ στα πλαίσια της ενημέρωσης των κατοίκων της Β. Εύβοιας για το Ασφαλιστικό, η Ομάδα Πρωτοβουλίας Φορέων και Εργαζομένων της Επαρχίας Ιστιαίας διοργάνωσε εκδήλωση την περασμένη Τρίτη στη Γιάλτρα, όπου η συμμετοχή ήταν μαζική. Στο τέλος της εκδήλωσης ψήφισμα καταδίκης κάθε προσπάθειας κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δεν εξουσιοδοτείται κανένας από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να προχωρήσει σε «κοινωνικό διάλογο». Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Β. Εύβοιας, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Ιστιαίας, μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ν. Πύργου, μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ