Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Αγωνιστικές δράσεις ενάντια στις απολύσεις

Παρέμβαση στην εταιρεία «ΣΠΟΝΔΥΛΟΣ» έκαναν χτες το απόγευμα η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου απαιτώντας να ανακληθεί η απόλυση εργαζόμενης επειδή είχε πάρει μέρος στην απεργία στις 20 Φλεβάρη. Ο εργοδότης δεν δέχτηκε καν να γίνει συνάντηση, επιχείρησε να απομονώσει τους εργαζόμενους από τους διαδηλωτές και φώναξε για ακόμη μια φορά την αστυνομία. Μάλιστα απείλησε με μήνυση αν ξαναγίνει παρέμβαση του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας!

«Του λέμε ξεκάθαρα ότι αυτές οι πρακτικές δεν μας φοβίζουν. Καλούμε την εργοδοσία να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση της απόλυσης η οποία έγινε για συνδικαλιστικούς λόγους και η εργαζόμενη να επιστρέψει κανονικά στην εργασία της.

Απευθύνουμε κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους άνεργους, που βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης με απολύσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους. Κανένας εργαζόμενος σε αυτές τις βάρβαρες συνθήκες να μη σκύψει το κεφάλι. Το δικαίωμα στην απεργία δεν το διαπραγματευόμαστε», σημειώνει το Συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

  • Αύριο στις 2 μ.μ. η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου οργανώνουν διαμαρτυρία στα γραφεία της πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας «Bristol» που έχει κάνει δεκάδες απολύσεις το τελευταίο διάστημα και πρόσφατα απέλυσε και ένα συνδικαλιστή.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ