Τετάρτη 17 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργία και στάση εργασίας σήμερα

Συγκέντρωση υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας στις 11 π.μ.

Απεργούν σήμερα οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι προχωρούν σε 6ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.) ενάντια στις απολύσεις, στο κλείσιμο δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα συγκυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας. Στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο υπουργείο Υγείας και στην υπόλοιπη χώρα στις τοπικές Υγειονομικές Περιφέρειες. Επίσης, 2ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 1 μ.μ.) και συμμετοχή στην πανυγειονομική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας και στη Βουλή αποφάσισε το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. Επίσης, την απεργία των γιατρών στηρίζει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Η Γραμματεία ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας Αττικής καλεί όλους τους υγειονομικούς σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από την Πολυκλινική Αθηνών.

Το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας σημειώνει πως δεν μπορεί να υπάρξει πραγματικά δημόσια και δωρεάν Υγεία όσο υπάρχει επιχειρηματική δράση στην Υγεία, αν περιοριστεί ο αγώνας στο να μην κλείσει το νοσοκομείο και «δεν απαντάμε στο πώς θα λειτουργεί το νοσοκομείο. Αν θα λειτουργεί με δικά του έσοδα, ως επιχείρηση ΑΕ, δηλαδή με φθηνούς εργαζόμενους και ασθενείς - πελάτες». Καλεί σε ανάπτυξη επίμονου και μαχητικού αγώνα μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους φορείς των σπουδαστών των σχολών Υγείας, τα συνταξιουχικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους φορείς των φτωχών ΕΒΕ και αγροτών και απαιτεί:

  • Καμία συγχώνευση ή κατάργηση κλινικής, τμήματος ή ολόκληρης δημόσιας μονάδας Υγείας - Πρόνοιας. Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα. Να ανακληθούν οι περικοπές στους μισθούς. Συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις.
  • Καμία διαθεσιμότητα - απόλυση. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση των επικουρικών, των εργαζομένων στους εργολάβους και τις ΜΚΟ.
  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας, του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, να επιστραφούν τα «κουρεμένα» αποθεματικά.
  • Να καταργηθούν οι πληρωμές από τους ασθενείς. Δωρεάν περίθαλψη όλων των ανέργων.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία - Πρόνοια. Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας για όλους.

Προειδοποιητική επίσχεση εργασίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από 18 τις Απρίλη αποφάσισε χτες η Γενική Συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου, διεκδικώντας να πληρωθούν τις εφημερίες Δεκέμβρη 2012.

Απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις συνεχίζονται όλο το μήνα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στη Λέσβο οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας στις 18 και 19 Απρίλη, στην Αχαΐα νέο συλλαλητήριο στις 23 Απρίλη και στην Ξάνθη νέα απεργία στις 24 Απρίλη.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κέρκυρα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Κέρκυρας καλεί σήμερα το ΠΑΜΕ στις 8.30 το πρωί για τα τεράστια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας σε βάρος ασθενών και εργαζομένων.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας η έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού έχει ως αποτέλεσμα την εξουθένωση των εργαζομένων και την ταλαιπωρία των ασθενών καθημερινά. Εξαιτίας των ελλείψεων κάποιες κλινικές δεν μπορούν να βγάλουν εφημερίες όλες τις μέρες του μήνα και καλούν ιδιώτες ιατρούς να γνωματεύσουν ή να εξετάσουν τους ασθενείς. Τα Κέντρα Υγείας επίσης υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού. Επίσης, πολλά είναι τα χρωστούμενα δεδουλευμένα που αναγκάζουν τους γιατρούς να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ