Πέμπτη 9 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Μήνυμα αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Συρίας

Την επίθεση του Ισραήλ εναντίον της Συρίας καταδικάζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας και υπογραμμίζει την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη για να μη συμμετάσχει η Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σχεδιάζονται:

«Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τους πρόσφατους αεροπορικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ σε βάρος της Συρίας. Η επίθεση της κυβέρνησης του Ισραήλ ενάντια στο Συριακό λαό αποτελεί μέρος του σχεδίου των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, για άμεση ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Συρίας και του Ιράν. Ο κύριος στόχος των ιμπεριαλιστών είναι ο έλεγχος των πρώτων υλών της περιοχής, και των οδών μεταφοράς της Ενέργειας.

Οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου γίνονται συνεχώς πιο επικίνδυνες για έναν γενικευμένο πόλεμο. Αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι, για τον ελληνικό λαό, η συμμετοχή της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που με κάθε τρόπο στηρίζουν τις πολεμικές ενέργειες του Ισραήλ κατά της Συρίας, του Λιβάνου και του Ιράν.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους εργάτες και στο λαό της Συρίας. Ο συριακός λαός, και κανείς άλλος, έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον του.

Καλούμε τα συνδικάτα να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να δυναμώσει τη πάλη του για να μη συρθεί η χώρα μας στους νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζονται σε βάρος της Συρίας και του Ιράν και να απαιτήσει:

  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ