Πέμπτη 9 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Παραίτηση του αντιπροέδρου

ΜΟΣΧΑ.--

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της ρωσικής κυβέρνησης δήλωσε ο Βλαντισλάβ Σουρκόφ, ένας εκ των στενών συνεργατών του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Η παραίτηση ακολούθησε την κριτική Πούτιν προς την κυβέρνηση ότι δεν μπόρεσε να εφαρμόσει το σύνολο των προεδρικών διαταγμάτων που εκδόθηκαν και έγινε δεκτή, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Ρώσου Προέδρου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, η παραίτηση έγινε με τη θέληση του Σουρκόφ.

Ο Β. Σουρκόφ εμφανίζεται να ενεπλάκη σε ενδοκυβερνητική διαμάχη μετά την αντιπαράθεσή του με τον επικεφαλής της ρωσικής επιτροπής έρευνας, με αιχμή τη διερεύνηση υπόθεσης διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, ύψους 800.000 δολαρίων, στο Σκόλκοβο, με πληροφορίες να αναφέρονται σε νέα διαφωνία Β. Πούτιν και Ντ. Μεντβέντεφ όσον αφορά τη διαχείριση της ρωσικής οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε χτες την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ενίσχυση της άμυνας της χώρας στο νότο και να προχωρήσει σε συνεργασία με τους «συμμάχους» της στην Κεντρική Ασία, προκειμένου να «προστατευτεί» από την απειλή της βίας που εξαπλώνεται από το Αφγανιστάν, με στόχο πάντα τη διασφάλιση των δικών της συμφερόντων στην περιοχή. Ο Βλ. Πούτιν υποστήριξε ότι οι κατοχικές αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις «δεν έχουν καταφέρει ακόμα να επιτύχουν μια καθοριστική επιτυχία στον πόλεμο εναντίον των τρομοκρατικών και των εξτρεμιστικών οργανώσεων» στο Αφγανιστάν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα χρειάζεται να ενισχύσει την ασφάλεια «στη στρατηγική περιοχή του νότου», συνεργαζόμενοι με τους εταίρους της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ