Σάββατο 7 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΙΛΚΙΣ - ΠΕΛΛΑ
Συγκρότησαν ΠΑΣΥ οι κτηνοτρόφοι
Οι κτηνοτρόφοι συντονίζουν τις δυνάμεις τους, για μια αγωνιστική, όπως τόνισαν, πορεία σε μάκρος χρόνου

Στη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων προχώρησαν κτηνοτροφικοί σύλλογοι των νομών Κιλκίς και Πέλλας, μετά από μια ιδιαίτερα, για τα μέτρα της περιοχής, μαζική σύσκεψη στα Γιαννιτσά. Απώτερος στόχος της πρωτοβουλίας που παίρνουν συνδικαλιστικά στελέχη οργανώσεων κτηνοτρόφων των δύο νομών είναι η δημιουργία Ομοσπονδίας ανά νομό που στο τέλος θα απαρτίσουν όλες μαζί μια Συνομοσπονδία. Πολλές από τις οργανώσεις που συμμετέχουν στη Συντονιστική Επιτροπή έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους και στην Πανελλαδική Αγωνιστική Συσπείρωση, αλλά στην πορεία θα εξεταστεί, αν θα υπάρξει συντεταγμένη συμμετοχή σε επίπεδο κτηνοτροφικών Ομοσπονδιών στην ΠΑΣΥ. Οπως αποφάσισαν στα Γιαννιτσά οι φορείς των κτηνοτρόφων που συμμετείχαν στη σύσκεψη πρώτο βήμα θα είναι η προώθηση των αιτημάτων τους, έτσι όπως διατυπώθηκαν στο πρόσφατο συλλαλητήριο στα Γιαννιτσά και για το σκοπό αυτό επιδιώκεται η συνάντηση με όλους τους θεσμικούς παράγοντες που μπορούν να δώσουν λύση στα προβλήματά τους. Παράλληλα, θα γίνονται επαφές με κτηνοτροφικούς συλλόγους, προκειμένου να διευρυνθεί η κατά τόπους Συντονιστική Επιτροπή και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία Ομοσπονδίας σε κάθε νομό. Από τη σύσκεψη εκλέχθηκε εξαμελές συντονιστικό όργανο που αποτελείται από τους προέδρους κτηνοτροφικών συλλόγων Πολυκάστρου - Αξιούπολης και περιχώρων, Γρίβας, Πενταλόφου, Νέου Μυλότοπου, Δήμου Κύρου, ενώ πρόεδρος είναι ο κτηνοτρόφος- συνδικαλιστής, Νίκος Χριστάκης.

«Δε θα κάνουμε μια κινητοποίηση εκτόνωσης. Θα γνωστοποιήσουμε τα αιτήματά μας, θα διεκδικήσουμε και θα οργανωθούμε. Ολοι οι κτηνοτρόφοι θα συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για μια αγωνιστική πορεία σε μάκρος χρόνου. Επιδιώκουμε να φτάσουμε σε ένα τέτοιο οργανωτικό αποτέλεσμα, που θα αποτελεί ένα συλλαλητήριο διαρκείας», δηλώνει ο Ν.Χριστάκης.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι περιφερειακές συσκέψεις της ΠΑΣΥ στο νομό Θεσσαλονίκης στη διάρκεια των οποίων οι αγρότες και κτηνοτρόφοι καθώς και οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών, επαγγελματικών οργανώσεων που συμμετέχουν συζητάνε τα προβλήματά τους και τον τρόπο αντίδρασης στα αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης και της ΕΕ. Επισημαίνεται επίσης στις συσκέψεις αυτές, ο διαλυτικός ρόλος των ηγεσιών ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ και η ανάγκη εξάπλωσης σε κάθε περιοχή της πρωτοβουλίας για μια πανελλαδική συσπείρωση των αγροτών και των κτηνοτρόφων, με επιτροπές που θα απαρτίζονται από συνεπείς αγωνιστές. Ηδη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και εκλέχτηκε τοπική επιτροπή από αγροτικά συνδικαλιστικά στελέχη, ενώ σήμερα στις 7μ.μ. θα γίνει παρόμοια σύσκεψη στο Πλαγιάρι, όπου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, καθώς και αγρότες από την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη αυτή θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της γραμματείας της ΠΑΣΥ Γ. Πατάκης. Αύριο, επίσης, το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη στο Στίβο και τη Δευτέρα στις 8μ.μ. στα Κύμινα. Τέλος, στους αγρότες του νομού Πιερίας θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής του ΚΚΕ Αγγελος Τζέκης σε συγκέντρωση που γίνεται στο χωριό Σφενδάμι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη αγροτοκτηνοτρόφων (2012-11-22 00:00:00.0)
Στους δρόμους οι αγροτοκτηνοτρόφοι (2008-12-13 00:00:00.0)
Διαμαρτύρονται για τις τιμές στο γάλα (2008-01-17 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα (2007-10-19 00:00:00.0)
Η κτηνοτροφία συρρικνώνεται (2003-03-15 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ (2001-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ