Παρασκευή 10 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

«Εμπνεόμαστε - Διδασκόμαστε - Συνεχίζουμε... Και θα νικήσουμε!». Ποια καλύτερη τιμή απ' αυτή τη δέσμευση στα εκατομμύρια των κομμουνιστών, των αγωνιστών που υπέγραψαν με τον ηρωισμό και το αίμα τους ακόμα τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, την οποία τίμησε χτες η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με μια πραγματικά μεγάλη σε όγκο, με ξεχωριστή παρουσία των νέων, αλλά και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, σε παλμό, και με εξαιρετικό περιεχόμενο εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, τόπο εμβληματικό του αγώνα που συνέτριψε τις δυνάμεις του φασισμού.

Αυτό το σύνθημα - δέσμευση δέσποζε χτες βράδυ στο ποτισμένο με αίμα Σκοπευτήριο, όπου εναπόθεσε ένα μπουκέτο κόκκινα γαρίφαλα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της ΚΟ Αττικής. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Χρήστος Τσιντζιλώνης, πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Ακολούθησε μουσικοθεατρικό αφιέρωμα, αποτύπωσης της πορείας απ' την εκκόλαψη του φασισμού στη μήτρα του καπιταλισμού, την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τον αντιφασιστικό αγώνα των λαών με αιμοδότες τα Κομμουνιστικά Κόμματα, την τεράστια συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης και του Κόκκινου Στρατού.

Ποια καλύτερη τιμή σε όλους αυτούς που «οι απόγονοι διαλαλούν τα ονόματά τους στις συγκεντρώσεις» απ' τα νιάτα της ΚΝΕ, που μαζί με τα κόκκινα λάβαρα ύψωναν στον αττικό ουρανό τις φωνές τους: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός» - «Ούτε σε ξερονήσια, ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσαν οι κομμουνιστές» - «ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΟΠΛΑ, ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ» - «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Συνθήματα με μουσική υπόκρουση: «Ετσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει»...

Ρίγη συγκίνησης στους συγκεντρωμένους σκόρπισε η εξαιρετικά φροντισμένη μουσικοθεατρική παράσταση, ιδιαίτερα στις στιγμές που αναφέρονταν στον αγώνα του ελληνικού λαού με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές: Την ίδρυση του ΕΑΜ, την Πρωτομαγιά του 1944, το Δεκέμβρη του 1944. Το ενδεικτικό προσκλητήριο νεκρών ηρώων: Ερνστ Τέλμαν, Ναπολέων Σουκατζίδης, Γκιουζέπε Κόρντι, Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, Ηλέκτρα Αποστόλου, Ντιμίτρι Γκβόριτς... Στιγμές που κορυφώθηκαν με το κάρφωμα της κόκκινης σημαίας στο Ράιχσταγκ. Στιγμές της πορείας του ΚΚΕ, του ΚΚΚ - του Κομμουνιστικού Κόμματος του Κόσμου, που συνεχίζεται μέχρι τη νίκη... Η Διεθνής και χιλιάδες υψωμένες γροθιές έκλεισαν τη χτεσινοβραδινή εκδήλωση - διαδήλωση και σφράγισαν τη δέσμευση: «Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ που θα αντιπαλεύει στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά (2024-05-16 00:00:00.0)
Εμπνεόμαστε και συνεχίζουμε κόντρα στην ηττοπάθεια και το συμβιβασμό (2016-09-28 00:00:00.0)
Η τελική νίκη θα είναι των λαών! (2015-05-12 00:00:00.0)
Τίμησαν την προσφορά των Ποντίων στους λαϊκούς αγώνες (2014-10-21 00:00:00.0)
Εμπνέει τους λαούς, διδάσκει πίστη στη δύναμή τους (2014-05-09 00:00:00.0)
Ασβεστη η μνήμη των 200 Κομμουνιστών (2009-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ