Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανάμεικτα συναισθήματα

Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα που κατέλαβαν τους παίχτες και τους τεχνικούς των ομάδων της Εθνικής Κατηγορίας, μετά την ολοκλήρωση της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη αγωνιστική δεν ήταν... συνηθισμένη, καθώς έκρινε κατά πολύ τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και ταυτόχρονα άλλαξε αισθητά το «ρου» στα χαμηλά της βαθμολογίας.

«Μισό» εισιτήριο για την έξοδό της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ εξασφάλισε η ΑΕΚ μετά τη «χορταστική» νίκη που πέτυχε κόντρα στον Αρη στο Χαριλάου, με 3-0. Η ικανοποίηση ήταν εμφανής στα πρόσωπα των παιχτών και του προπονητή της «Ενωσης», ενώ ο τεχνικός της σύμβουλος Εγκε Γκέραρντ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Μετά από 12 χρόνια κερδίσαμε στο Χαριλάου. Για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς δουλέψαμε αρκετά». Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης Μπάμπης Τεννές, παραδέχτηκε πώς χάθηκε το... τρένο της Ευρώπης, ενώ άφησε να «ανθίσει» η φημολογία για ενδεχόμενη παραίτησή του. Σήμερα ο Αρης θα δώσει φιλικό αγώνα με την Εθνική ομάδα του Λιβάνου στη Βηρυτό, χωρίς τον Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο του...

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το ντέρμπι μεταξύ του γηπεδούχου Ηρακλή και του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα το έργο του «Γηραιού» για να κερδίσει μια θέση στην Ευρώπη να δυσκολέψει πολύ. Δίκαιο, πάντως, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ο Αγγελος Αναστασιάδης, ο οποίος επισήμανε πώς «η έξοδος στην Ευρώπη είναι δύσκολη αν όχι ακατόρθωτη». Ο τεχνικός του «Δικεφάλου» συμφώνησε ως προς το δίκαιο του αποτελέσματος, αν και τόνισε πώς περίμενε περισσότερα από τους παίχτες του.

Εύκολες νίκες πέτυχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Οι πρωτοπόροι επιβλήθηκαν εντός έδρας της Ξάνθης με 4-0, ενώ με το ίδιο σκορ το «τριφύλλι» πήρε τη νίκη στο Βύρωνα κόντρα στον Αθηναϊκό.

Στο μεταξύ μεγάλο βήμα για τη σωτηρία του έκανε ο ΟΦΗ, ο οποίος κατέβαλε εντός έδρας τον Ιωνικό με 3-0, αλλά και ο ΠΑΣ Γιάννενα που νίκησε την Καλαμάτα με 2-0. Τα άλλα αποτελέσματα είναι: Πανιώνιος - Παναχαϊκή 2-0, Εθνικός Αστέρας - Πανηλειακός 1-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ