Τετάρτη 11 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Ντοπέ ο Ζαγοράκης;

Θετικό στην απαγορευμένη ουσία τεστοστερόνη αποδείχτηκε το πρώτο δείγμα του παίχτης της «Ενωσης» Θοδωρή Ζαγοράκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ: «Το δείγμα ούρων του ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Θοδωρή Ζαγοράκη, κατά τον έλεγχο ντόπινγκ μετά το παιχνίδι με την Καλαμάτα, βρέθηκε θετικό στην ουσία τεστοστερόνη».

Ο διεθνής παίχτης πάντως αρνείται μετ' επιτάσεως ότι πήρε απαγορευμένες ουσίες: «Στα τόσα χρόνια που παίζω ποδόσφαιρο ούτε είχα, ούτε έχω σκοπό να κάνω τέτοια ηλιθιότητα, γιατί έτσι εγώ το θεωρώ. Δεν ξέρω τι γίνεται και τι δε γίνεται. Αυτό που ξέρω είναι ότι λέω την αλήθεια και δεν έχω να κρύψω τίποτα». Υποστήριξε πως ήταν άρρωστος και είχε ενημερώσει τους αρμοδίους για τη φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε.

Στο πλευρό του Ζαγοράκη τάχτηκε η ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία ζήτησε την άμεση εξέταση του δεύτερου δείγματος, ενώ παράλληλα μέσω του διευθύνοντος συμβούλου, Ν. Στράτου, δήλωσε ότι «θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποδειχθεί ότι η ανίχνευση στα ούρα του της ουσίας τεστοστερόνης δεν οφείλεται σε χρήση απαγορευμένων ουσιών». Σίγουρος για την «αθωότητα» του Ελληνα ποδοσφαιριστή δηλώνει και ο προπονητής του, Τόνι Σαβέφσκι: «Δεν πιστεύω να έχει πάρει φαρμακευτική ουσία γιατί είναι ένας "ζωντανός" ποδοσφαιριστής. Το λέω αυτό γιατί τον έχω δει στις προπονήσεις και δε χρειάζεται κάποια ιατρική βοήθεια».

Για τ' αμιγώς αγωνιστικά ο «κιτρινόμαυρος» τεχνικός ανέφερε: «Παίξαμε σοβαρά και πειθαρχημένα κόντρα στον Αρη, αλλά αυτή η εμφάνιση θα πρέπει να έχει και συνέχεια. Θα πρέπει να παίζουμε απλά, γρήγορα και μεθοδικά. Αν έχουμε συνέχεια στην απόδοσή μας θα το δούμε στα επόμενα παιχνίδια. Η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα δεν έχει εξασφαλιστεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ