Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ
Στο δρόμο στις 6 Ιούνη για να υπερασπίσουν τις συντάξεις

Συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση, διοργανώνει αύριο στις 10.30 π.μ. ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών

«Ολοι στους δρόμους - Ολοι στον Αγώνα - Ξεσηκωμός να υπερασπίσουμε τη ζωή μας από τη ληστρική επίθεση του μαύρου μετώπου Κυβέρνησης, Εργοδοτών, Ευρ. Ενωσης». Αυτό το κάλεσμα απευθύνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ, μπροστά στην Παναττική Πανσυνταξιουχική κινητοποίηση που διοργανώνουν την Πέμπτη, 6 Ιούνη. Η συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν:

  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  • Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.
  • Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
  • Αποκατάσταση όσων χάσαμε.
  • Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις των κατοικιών.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων καλεί τα Σωματεία και τους συνταξιούχους όλης της Χώρας σε αγωνιστική δράση, καθώς όπως σημειώνουν «μόνο ο δικός μας αγώνας μπορεί να βάλει φραγμό στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης, κεφαλαίου Ευρ. Ενωσης για μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδώρημα».

Συγκέντρωση για την Κοινωνική Ασφάλιση διοργανώνει, αύριο Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, (Αγ. Φιλοθέης 5β, πλ. Μητροπόλεως), ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών και καλεί τους συνταξιούχους σε μαζική συμμετοχή.

Οπως υπογραμμίζει στο σχετικό κάλεσμά του, «η επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στις συντάξεις, στα φάρμακα και την περίθαλψη, γενικά σε όλο το φάσμα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, καθώς επίσης και στο ξεπούλημα όσο - όσο της δημόσιας περιουσίας, δεν πρόκειται να έχει τέλος αν δεν τους σταματήσουμε». Γι' αυτό τονίζει: «Είναι ανάγκη τώρα να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας σε μια γροθιά, να καλέσουμε σε πανστρατιά όλους τους συνταξιούχους, να δημιουργήσουμε εκείνο το μέτωπο, που μαζί με τους εργαζόμενους να αποτρέψει την κόλαση που μας ετοιμάζουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ