Τρίτη 28 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Τι κίνημα χρειάζεται

Ο Χρ. Κατσώτης, επικεφαλής της ΔΑΣ, στην ομιλία του ανέδειξε, μεταξύ άλλων, τις ευθύνες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΣΥΡΙΖΑ) για τη στήριξη που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια στους κεφαλαιοκράτες. Ιδιαίτερα για την «Αυτόνομη Παρέμβαση» σημείωσε ότι σήμερα θέλει ένα συνδικαλιστικό κίνημα που μπροστά στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει κυβέρνηση να μπορεί να το χρησιμοποιεί για να περάσουν οι πολιτικές που προωθεί το κεφάλαιο όπως έκαναν μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Πιο κάτω, υπογράμμισε την ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στο ΕΚΑ και απαντώντας στο ερώτημα τι κίνημα χρειάζεται η εργατική τάξη είπε:

  • «Κίνημα ταξικά οργανωμένο και προσανατολισμένο, δηλαδή κίνημα απέναντι στην καπιταλιστική εργοδοσία, το κράτος της, τους νόμους της.
  • Μαζικό καλά οργανωμένο με βάση τον τόπο δουλειάς, τον κλάδο, μέσα από σωματεία, σωματειακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα. Σωματεία που θα λειτουργούν δημοκρατικά και συλλογικά.
  • Απαλλαγμένο από τους κάθε λογής κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές.
  • Κίνημα που δε θα παλεύει μόνο για επιμέρους βελτιώσεις, αλλά για το σύνολο των αναγκών της εργατικής τάξης.
  • Διεθνιστικό που θα παλεύει για τους ίδιους στόχους σε κάθε ξεχωριστή χώρα.

Θέλουμε να καλέσουμε τους συνέδρους που εκτιμούν τη στάση του ΠΑΜΕ, την αγωνιστικότητά του, τη γραμμή πάλης ενάντια στα μονοπώλια, που μπορεί χτες να διαφώνησαν μαζί του, και θέλουν να κάνουν το βήμα συμπόρευσης έχοντας τις διαφορετικές αντιλήψεις τους να επιλέξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ όχι μόνο για το σήμερα, αλλά για τη συνέχεια του αγώνα, για την προοπτική.

(...) Σ' αυτή τη γραμμή, σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη για τα μεγάλα καθημερινά προβλήματα που έχουμε μπροστά μας όπως την απλήρωτη δουλειά, τη μαύρη εργασία, τη μη εφαρμογή ούτε αυτών των ελάχιστων που έχουν απομείνει. Μα πάνω απ' όλα με αυτή τη γραμμή πάλης να δώσουμε τη μάχη για τα μεγάλα μέτωπα πάλης που είναι οι ΣΣΕ (...) η κοινωνική ασφάλιση (...) η πολιτική της απελευθέρωσης που οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Αυτόνομη Παρέμβαση" τις αποδέχτηκαν (...) η κινητικότητα, οι απολύσεις στο δημόσιο και στους οργανισμούς που καταργούνται».

Καταλήγοντας υπογράμμισε; «Φαίνεται εδώ ότι οι άλλες παρατάξεις έχουν από την πολιτική τους την άποψη ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να συνδικαλιστούν, δεν πρέπει να αγωνίζονται. Εχετε βαθιά περιφρόνηση στους εργάτες, τους έχετε μόνο για ψηφοφόρους, τους θεωρείτε απειλή για αυτούς που αποφασίζουν, τους φοβάστε και τρέμετε τη δύναμή τους όπως στη "Χαλυβουργία" και αλλού. Φοβάστε και αυτούς που σας ψήφισαν στο προηγούμενο συνέδριο.

Εμείς πιστεύουν ότι οι ίδιοι οι εργάτες μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία να απαλλαγούν από εσάς. Μόνο τότε θα μπορεί να υπάρξει αποτελεσματικός αγώνας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ