Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΓΑΛΑ - ΤΡΟΦΙΜΑ - ΠΟΤΑ
Σύσκεψη στις 4 Ιούνη για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Συνεχίζεται η απεργία στη ΜΕΒΓΑΛ

Από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργατών της ΜΕΒΓΑΛ
Από τη χτεσινή Γενική Συνέλευση των εργατών της ΜΕΒΓΑΛ
Στη μάχη για την υπογραφή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ρίχνονται οι εργαζόμενοι στο Γάλα, τα Τρόφιμα και τα Ποτά. Η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και το Συνδικάτο της Αττικής, συγκαλούν νέα σύσκεψη όλων των σωματείων του κλάδου της Αττικής, την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιούνη, στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας, με θέμα την οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή Συμβάσεων.

Ηδη, η Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ), είχαν συνάντηση με τον ΣΕΒ στις 30 Απρίλη για την υπογραφή των κλαδικών ΣΣΕ (εμφιαλωμένα, γάλα, τυροκομικά, τρόφιμα).

Σε σχετική κοινή ανακοίνωση των δύο Ομοσπονδιών, τονίζεται: «Με ευθύνη του ΣΕΒ δεν υπήρξε αποτέλεσμα σε αυτήν την πρώτη συνάντηση. Ενώ μας διαβεβαίωναν ότι θέλουν να υπογράψουν κλαδικές ΣΣΕ η πρακτική τους δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο. Για τις ΣΣ στο γάλα, τυροκομικά, τρόφιμα ήταν απροετοίμαστοι. Για τα εμφιαλωμένα ζήτησαν η ενιαία σύμβαση να σπάσει σε τρία κομμάτια (νερά-οίνοι, ζύθοι-αναψυκτικά, χυμοί). Οι δύο ομοσπονδίες δηλώσαμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι με την προσπάθεια κατακερματισμού των συμβάσεων και ότι ενωμένοι θα αγωνιστούμε να μη συμβεί κάτι τέτοιο όπως και για να υπογραφούν και οι υπόλοιπες ΣΣΕ».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο Ομοσπονδίες επισημαίνουν: «Αμεσα να γίνουν Γενικές Συνελεύσεις σε όλα τα εργοστάσια του κλάδου να παρθούν μέσα από μαζικές διαδικασίες αποφάσεις για κλιμάκωση του αγώνα, για πολύμορφες κινητοποιήσεις στο επόμενο διάστημα και αν χρειαστεί όλο το καλοκαίρι. Κανένας και καμία, κανένα εργοστάσιο, κανένα συνδικάτο μόνο του. Ολοι και όλες να δώσουμε τη μεγάλη μάχη με τις 2 Ομοσπονδίες, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα μέχρι την υπογραφή των ΣΣΕ».

ΜΕΒΓΑΛ

Μετά και τη χτεσινή Γενική τους Συνέλευση, οι εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ στο υποκατάστημα της Αττικής, αποφάσισαν να συνεχίσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, απαιτώντας άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων τεσσάρων μηνών, διασφάλιση των θέσεων εργασίας δίχως καμιά μείωση μισθών και υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επιπρόσθετα, αποφάσισαν να επιδιώξουν συνάντηση με την εργοδοσία, προκειμένου να τους δοθούν συγκεκριμένα στοιχεία μετά την ανακοίνωση εκ μέρους της εταιρείας ότι θα βάλει «λουκέτο» στο εν λόγω υποκατάστημα. Οι ίδιοι οι εργάτες στη συνέλευση ξεκαθάρισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα, πως δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. «Φτερά» στον αγώνα τους δίνει η συνεχώς ογκούμενη ταξική αλληλεγγύη. Χτες, αμέσως μετά τη Συνέλευση, εργάτες απ' το εργοστάσιο του ΜΑΛΤΕΖΟΥ, συνεισέφεραν τρόφιμα στους απεργούς. Την ταξική τους αλληλεγγύη μετέφεραν και οι εργάτες της αρτοποιίας ΒΕΝΕΤΗΣ. Ανακοίνωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης εξέδωσε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το οποίο σήμερα θα βρεθεί στο εργοστάσιο. Τη συμπαράστασή της εκφράζει και η Γραμματεία Επαγγελματιών Οδηγών του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ