Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΥΛΗ
Κάλυψη στους εφοπλιστές από την κυβέρνηση

Την προϊούσα επιθετικότητα των εφοπλιστών κατά των νησιωτών και των ναυτεργατών, καθώς, εκτός από την τρομοκρατία, σέρνουν στα δικαστήρια και συνδικαλιστές του χώρου κατήγγειλε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης επιβεβαίωσε το σταθερό προσανατολισμό της κυβέρνησης στην υπεράσπιση των συμφερόντων του εφοπλιστικού κεφαλαίου και τα κυοφορούμενα σχέδια για κατάργηση του δικαιώματος των ναυτεργατών στην απεργία με το λεγόμενο «πλοίο ασφαλείας».

Αναφερόμενος στις διώξεις των στελεχών του ναυτεργατικού κινήματος από εφοπλιστές τις παρουσίασε λίγο ως πολύ σαν δικαίωμα των εφοπλιστών να σέρνουν τους ναυτεργάτες στα δικαστήρια, ισχυριζόμενος ότι οι διαφορές που προκύπτουν στις συμβάσεις ναυτολόγησης «είναι διαφορές αστικής φύσεως και το υπουργείο, δεν έχει ουδεμία δυνατότητα να κάνει παρέμβαση στις δικαστικές αρχές».

Στο πλαίσιο των διεργασιών για τη θεσμοθέτηση του πλοίου ασφαλείας είπε πως η συζήτηση έχει ανοίξει, με στόχο να διασφαλίζεται σε τέτοιες περιόδους η απρόσκοπτη θαλάσσια συγκοινωνία και σύνδεση της χώρας.

Στην παρέμβασή του, ο Σπ. Χαλβατζής τόνισε ότι οι εφοπλιστές είναι αυτοί που στερούν την επικοινωνία από τα νησιά και όχι οι αγώνες των ναυτεργατών, σημειώνοντας τις τεράστιες ευθύνες της τρικομματικής κυβέρνησης και απαιτώντας την άμεση κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης. Προειδοποίησε πως οι επιδιώξεις των εφοπλιστών να τσακίσουν τους ναυτεργάτες, να τσακίσουν τους αγώνες, δε θα περάσουν, καθώς θα συναντήσουν τη μαζική, μαχητική πάλη των ναυτεργατών, που θα έχουν τη συμπαράσταση, τη στήριξη, την αλληλεγγύη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Για την εφοπλιστική ασυδοσία, απευθυνόμενος προς τα υπουργικά έδρανα αναρωτήθηκε: «Τι θα πει δεν μπορείτε να πάρετε μέτρα»; Και πρόσθεσε ότι οι ναυτεργάτες αγωνίζονται για ίση αμοιβή για ίση εργασία, κατάργηση της μαύρης, ανασφάλιστης εργασίας, ζητούν Κοινωνική Ασφάλιση και προστασία και τήρηση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ