Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Ξαπόστειλαν τους «επενδυτές» που ψάχνανε για τζάμπα εργάτες

Αγωνιστική υποδοχή στο κλιμάκιο Γερμανών επιχειρηματιών που επισκέφθηκε χτες την Κοζάνη, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εργασίας, Χ. Γ. Φούχτελ, πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων που λεηλατούν τον πλούτο του λαού και καταδικάζουν εκατομμύρια εργαζόμενους στην ανεργία και τη φτώχεια.

Εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ διαδήλωσαν χτες το πρωί έξω από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπροσώπων της Τοπικής Διοίκησης και επιχειρηματιών, στο πλαίσιο της αναζήτησης φθηνού εργατικού δυναμικού και νέων πεδίων δράσης για τις γερμανικές επιχειρήσεις.

Η γερμανική πλευρά ενδιαφέρεται να μεταφέρει τεχνογνωσία στον τομέα της λειτουργίας αλλά και της αποκατάστασης ορυχείων και σε αυτή την κατεύθυνση υπέδειξε την περιφέρεια του Bautzen ως την περιοχή με τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να προωθηθεί η μεταξύ τους συνεργασία. Παράλληλα παρουσίασε τους άξονες του γερμανικού προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης για νέους ηλικίας 18 έως 35 ετών.

Τα προγράμματα μαθητείας, που μετατρέπουν τους νέους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους, καταδικάζοντάς τους σε μόνιμη εργασιακή ανασφάλεια, περιπλάνηση και μετακίνηση σε όλη την ΕΕ, δηλαδή στη μετανάστευση, υπηρετούν τους στόχους της θωράκισης της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και της καπιταλιστικής ανάκαμψης.

Στη συνέχεια, το γερμανικό κλιμάκιο θα επισκεπτόταν τη Θάσο, όπου θα είχε συνάντηση με το δήμαρχο και επιχειρηματίες της περιοχής, και θα συζητούσε πιθανές επενδύσεις και συνεργασίες σε θέματα τουρισμού, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων, κ.λπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ