Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Διακοπές και αναψυχή δικαίωμα για όλο το λαό

Το Σάββατο 8 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στο Φλοίσβο, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων του κλαδικού συνδικάτου της Αττικής

Γιορτή για τον τουρισμό λαϊκό δικαίωμα και όχι ακριβό εμπόρευμα, διοργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων του συνδικάτου, το Σάββατο 8 Ιούνη, στις 9 μ.μ., στην παραλία που βρίσκεται το Πνευματικό Κέντρο του Παλαιού Φαλήρου στο Φλοίσβο (στάση τραμ «Κήπος Φλοίσβου»).

Στη σχετική πρόσκληση το Συνδικάτο υπογραμμίζει ότι «η ξεκούραση, οι διακοπές και η αναψυχή είναι ανάγκη και μέτωπο πάλης που χρειάζεται να αναπτύξουμε οι εργαζόμενοι. Στο διάστημα των διακοπών οι εργαζόμενοι αναπληρώνουμε ένα μέρος από την εργατική μας δύναμη που ξοδεύουμε κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια όλο και πιο λίγοι από μας έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τουρισμό. Η ανεργία, η ανασφάλιστη κι απλήρωτη δουλειά, οι μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και στα δικαιώματά μας, μας έχουν αποκλείσει από το να απολαμβάνουμε αυτό που όλο το χρόνο προσφέρουμε σε εκατομμύρια τουρίστες. Το Συνδικάτο, η συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων του κλάδου, με 12.000 μέλη στην Αττική, έχει πολλές φορές αναδείξει την ανάγκη ο αγώνας που δίνουμε να περιλαμβάνει όλες τις πλευρές της καθημερινότητας των εργαζομένων όλων των κλάδων».

Μια τέτοια σύγχρονη ανάγκη, υπογραμμίζει το Συνδικάτο, «είναι ο τουρισμός και οι διακοπές, που η εμπορευματοποίησή τους έχει απαγορεύσει την πρόσβαση σε αυτές των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ο μαζικός τουρισμός είναι αποτέλεσμα και των κατακτήσεων που είχε η εργατική τάξη με το οχτάωρο, το πενθήμερο, την άδεια, το επίδομα αδείας. Αυτά βρίσκονται σήμερα στο στόχαστρο της μεγαλοεργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Αυτά σας καλούμε όλους να τα αναδείξουμε και να τα διεκδικήσουμε, μαζί με τη ζωή που μας στερούν, τη ζωή που μας αξίζει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ