Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την Κοινωνική Ασφάλιση

Με αγωνιστικές δράσεις που οργανώνουν, από κοινού, δεκάδες εργατικά συνδικάτα, σύλλογοι αγροτών, ΕΒΕ, συνταξιούχων, σπουδαστών, γυναικών, Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα κι άλλοι φορείς, οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα των νομών της Θεσσαλίας υψώνουν μέτωπο αγώνα για την υπεράσπιση των συντάξεων και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στη Λάρισα

Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί αγωνιστική συγκέντρωση την Τετάρτη, 5 Ιούνη, στις 8 μ.μ., στην κεντρική πλατεία της πόλης, η οποία αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας και του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Λάρισας και στην οποία συμμετείχαν 120 εκπρόσωποι από 45 σωματεία εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, σπουδαστών, Λαϊκών Επιτροπών της περιοχής. Εχουν, επίσης, προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΕΟΠΥΥ, στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Για το Ασφαλιστικό και το πώς θα οργανωθεί καλύτερα η αγωνιστική απάντηση των εργαζομένων στις αποφάσεις της κυβέρνησης, συνέντευξη Τύπου θα δώσουν, τη Δευτέρα, 3 Ιούνη, στις 11.30 π.μ., εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Στο Βόλο

Στο Βόλο κινητοποιήσεις θα γίνουν:

-- Στις 6 Ιούνη, στο Νοσοκομείο, με την απαίτηση να συμπληρωθούν άμεσα τα κενά σε προσωπικό και εξοπλισμό.

-- Στις 12 Ιούνη, στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων.

-- Στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, για τη σφράγιση των βιβλιαρίων Υγείας όλων.

Η απόφαση για τις κινητοποιήσεις πάρθηκε στη σύσκεψη σωματείων εργατοϋπαλλήλων και συνταξιούχων, καθώς και συλλόγων αυτοαπασχολούμενων της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας», τα σωματεία Εργαζομένων «Κόκα-Κόλα 3Ε», Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, Καθαριστριών, Ποτών και τροφίμων, «Καρφούρ», ΒΕΜΕΚΕΠ, Ενδυσης - Υπόδησης, τους συλλόγους συνταξιούχων ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΑΕΕ - ΤΑΕ, ΝΑΤ, υδραυλικών, ξυλουργών, Λαϊκών Αγορών, Ηλεκτρολόγων, Οδοντοτεχνιτών, Φαρμακοϋπαλλήλων, Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Στα Τρίκαλα

Στα Τρίκαλα, την Πέμπτη 6 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, θα πραγματοποιηθεί παντρικαλινή σύσκεψη φορέων, στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την οργάνωση της αγωνιστικής δράσης.

Στη σύσκεψη σωματείων ΕΒΕ, που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των σωματείων ψυκτικών και ξυλουργών, συμμετείχαν και εκπρόσωποι των σωματείων αρτοποιών, κρεοπωλών, ηλεκτρολόγων, λογιστών, υδραυλικών, κυλικείων, του Εμπορικού Συλλόγου και των Ενώσεων ΕΒΕ Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας κι ανάμεσα στα άλλα αποφασίστηκε να γίνουν συζητήσεις στα ΔΣ, να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις και να βγουν ανακοινώσεις, να συμμετάσχουν οι ΕΒΕ στην παντρικαλινή σύσκεψη της 6ης Ιούνη, να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΟΠΥΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ