Παρασκευή 31 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΗ
Ξεσηκωμός για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας
  • Στην Αθήνα, η συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 π.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου

Συναγερμό για τις συντάξεις και τη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση σημαίνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - ΟΑΕΕ - ΠΕΣ-ΝΑΤ - ΟΤΑ και ΤΑΕΟΑΕΕ που στις 6 του Ιούνη οργανώνουν Παναττική Πανσυνταξιουχική κινητοποίηση, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Εργασίας. Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, εξήγγειλε για τις 6 του Ιούνη και η Συντονιστική Επιτροπή Συνταξιουχικών Οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Οργανώσεις των συνταξιούχων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα συντονίζουν την πάλη τους μαζί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, για να ανακοπεί η εφόρμηση του κεφαλαίου και των πολιτικών του υπηρετών στις συντάξεις, στην Υγεία, στην Πρόνοια, κ.λπ.

Για την καλύτερη προετοιμασία της κινητοποίησης, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις θα δώσουν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, 3 Ιούνη, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών Αθήνας (Κάνιγγος 27 - 5ος όροφος), όπου και θα προβάλουν το διεκδικητικό τους πλαίσιο συσπείρωσης και πάλης, με το οποίο διεκδικούν:

  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.
  • Διασφάλιση από την κυβέρνηση της καταβολής τους.
  • Να αποδοθούν τώρα οι συντάξεις στους νέους δικαιούχους.
  • Αποκατάσταση όσων χάσαμε.
  • Να δοθούν φάρμακα και εξετάσεις δωρεάν σε όλους τους ασφαλισμένους, τους ανέργους και τις οικογένειές τους, χωρίς προαπαιτούμενα.
  • Κάτω τα χαράτσια και οι κατασχέσεις κατοικιών.

Σε συγκέντρωση των συνταξιούχων, την Τρίτη, 4 Ιούνη, στις 10.30 π.μ. στον Οίκο του Ναύτη, καλεί η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ - ΝΑΤ), ενώ απευθύνει κάλεσμα και για τη συγκέντρωση στις 6 Ιούνη.

Τα οργανωτικά θέματα για την καλύτερη συμμετοχή των συνταξιούχων του Πειραιά στο συλλαλητήριο στις 6 Ιούνη θα συζητηθούν στη σύσκεψη που διοργανώνει η Ενωση Συνταξιούχων Πειραιά στις 5 Ιούνη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Θέμα της σύσκεψης θα είναι και η συμβολή των συνταξιούχων στην παραπέρα οργάνωση των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των συντάξεων, της Υγείας, των Συλλογικών Συμβάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ