Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σήμερα η εκδήλωση για το δικαίωμα του λαού στην αναψυχή

Σήμερα, στις 9 μ.μ., πραγματοποιείται η γιορτή για τον τουρισμό λαϊκό δικαίωμα και όχι ακριβό εμπόρευμα, στην παραλία που βρίσκεται το Πνευματικό Κέντρο του Παλαιού Φαλήρου στο Φλοίσβο (στάση τραμ «Κήπος Φλοίσβου») που οργανώνει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Νέων του συνδικάτου.

Στο σχετικό φυλλάδιο του συνδικάτου που σήμερα θα μοιραστεί πλατιά στην εκδήλωση αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Για μας, το Συνδικάτο και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, ο τουρισμός και η αναψυχή πρέπει να είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και ως τέτοιο να αναπτύσσεται σε όφελος του λαού. Αυτό απαιτεί φυσικά έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, όπου η εξουσία δε θα είναι στα χέρια των μονοπωλίων που κάνουν σήμερα κουμάντο και στον τουρισμό. Χρειάζεται εξουσία που θα επιβάλουν οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους, του φτωχούς αγρότες που σήμερα έχουν κοινό συμφέρον να απαλλαγούν από τους καπιταλιστές.

Μόνο έτσι θα αναπτύσσεται ο τουρισμός σε αναλογία προς τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, τις ενεργειακές και μεταφορικές υποδομές στο κέντρο και στην περιφέρεια. Σε αναλογία με τις ανάγκες εκπαίδευσης και ειδίκευσης του εργατικού δυναμικού και τις ανάγκες φροντίδας της υγείας σε όλες τις βαθμίδες της και σε ισορροπία με τη φύση. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί η ικανοποίηση του καθολικού δικαιώματος στον Τουρισμό, στην ανάπαυση, στις διακοπές και στην αναψυχή. Μόνο έτσι ο Τουρισμός μπορεί να παίξει θετικό ρόλο στην ευρύτερη επικοινωνία, στη γνωριμία με τους άλλους λαούς, ήθη, έθιμα και πολιτισμούς, να συμβάλλει στην ανάπτυξη σχέσεων φιλίας και αλληλεγγύης ανάμεσα σε λαούς και χώρες και στην ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού και της ιστορίας, στο σεβασμό και στην αρμονική σχέση της ανθρώπινης κοινωνίας με το περιβάλλον».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιορτή για το δικαίωμα του λαού στον Τουρισμό (2013-06-11 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση για το δικαίωμα του λαού στην αναψυχή (2013-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ