Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
«Φτηνοί εργάτες, ακριβό εισιτήριο, κακή συγκοινωνία»

Ανακοίνωση της παράταξης, με αφορμή τις αποφάσεις για τα εισιτήρια

Την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει την εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που οδηγούν στην περαιτέρω αύξηση των εισιτηρίων, εντατικοποιούν την εργασία και δημιουργούν ζητήματα στην ασφαλή μετακίνηση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, ζητώντας να προχωρήσει ο κλάδος άμεσα σε γενική συνέλευση, στην κατεύθυνση να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση εργαζομένων και επιβατών στην ενιαία επίθεση που δέχονται.

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση θέτει σε ισχύ από 1η Ιούλη το νέο υπερτιμημένο εισιτήριο εντός λεωφορείων και τρόλεϊ. Προσπαθεί, μαζί με τις διοικήσεις των εταιρειών, να μετατρέψουν σε χωροφύλακες τους εργαζόμενους απέναντι στους επιβάτες. Επίσης, για το μέτρο της εισόδου μόνο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ και της πώλησης εισιτηρίων από τον οδηγό σημειώνει ότι δεν πρέπει να περάσει γιατί «εντατικοποιεί τη δουλειά, εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική μας ακεραιότητα λόγω χρημάτων, μας βάζει απέναντι στον πατέρα μας, στον αδερφό μας, στο παιδί μας, στον άνεργο, μας κάνει χωροφύλακες από οδηγούς, προσθέτει δυσκολίες στην έγκαιρη μετακίνηση, αποσπά την προσοχή από τη μοναδική ευθύνη του οδηγού στην ασφαλή μετακίνηση των επιβατών».

Πιο κάτω, επισημαίνει ότι και αυτά τα μέτρα συμβάλλουν στην ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών. Αυτός είναι ο κεντρικός σχεδιασμός της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, φτηνοί εργάτες, ακριβό εισιτήριο, κακή συγκοινωνία για το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ