Σάββατο 8 Ιούνη 2013 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση

Κινητοποιήσεις στις 12 και τις 18 Ιούνη στο Βόλο

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων θα πραγματοποιηθεί στις 13 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων.

Η κινητοποίηση αποφασίστηκε σε παντρικαλινή σύσκεψη την οποία οργάνωσαν ο Σύλλογος Λογιστών, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Σύλλογος ΕΒΕ Καλαμπάκας, το Σωματείο Ψυκτικών, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ανοιξη» και ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ) και πήραν μέρος εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και συλλόγων συνταξιούχων, ΕΒΕ, αγροτών, γυναικών και νεολαίας.

Αποφασίστηκε ακόμη, στις 12 Ιούνη, να γίνει δυναμική παρέμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μέσα στο μήνα πανγκινητοποίηση στο νοσοκομείο των Τρικάλων.

Το πλαίσιο δράσης και συσπείρωσης για την Κοινωνική Ασφάλιση παρουσίασε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Γιώργος Κατσίβελος, που τόνισε την ανάγκη οργάνωσης της εργατικής τάξης από τα κάτω, μέσα από τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, της δυνάμωσης του ταξικού πόλου συσπείρωσης.

Παρεμβάσεις που στάθηκαν, κυρίως, στην ανάγκη συμμαχίας των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ, των αγροτών και των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων με την εργατική τάξη έγιναν από τον Θ. Τσιάμη, μέλος του ΔΣ των Φοροτεχνικών ΕΒΕ και της Γραμματείας Τρικάλων της ΠΑΣΕΒΕ, τον Απ. Θωμόπουλο, πρόεδρο της «Ανοιξης» και την Βάσω Μπακάση, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

Στη σύσκεψη, υιοθετήθηκαν ψηφίσματα καταδίκης της προσπάθειας της συγκυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων, καθώς και αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη εργατική τάξη και το λαό της Τουρκίας.

  • Στο Βόλο, στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραν εργατικά σωματεία και σύλλογοι συνταξιούχων και ΕΒΕ της Μαγνησίας, στις 12 Ιούνη, θα γίνει κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ, για τα ζητήματα των συντάξεων, της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και των χρεών των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων και στις 18 Ιούνη, στο ΙΚΑ, για τη σφράγιση των βιβλιαρίων Υγείας όλων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ