Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στο εδώλιο 46 αγρότες

Δικάζονται στις 2 Μάη, επειδή συμμετείχαν στα αγροτικά συλλαλητήρια του 1996

Σαράντα έξι αγρότες δικάζονται στο Β` Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στις 2 Μάη για τη συμμετοχή τους στα αγροτικά συλλαλητήρια του 1996! Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι είναι όσοι δεν οδηγήθηκαν μέχρι τώρα στο εδώλιο ανεξάρτητα σε ποια κινητοποίηση συμμετείχαν σε διάστημα 20 ημερών. Μάλιστα δικάζονται μετά από πέντε χρόνια σε πρώτο βαθμό, όταν οι υποθέσεις άλλων συναδέλφων τους, που βρίσκονταν στις ίδιες κινητοποιήσεις και αντιμετώπιζαν τις ίδιες κατηγορίες, έχουν τελειώσει στο Εφετείο. Πρόκειται, δηλαδή, για μια ιδιότυπη δικαστική «σκούπα».

Οι 46 αγρότες είναι κάτοικοι Λαγκαδά, Αθύρων, Μεσήμβριας, Λουδία, Λαγυνών, Χαλάστρας, Σχολαρίου κλπ., δηλαδή από όλες τις αγροτικές περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης.

Οπως τονίζεται στο κλητήριο θέσπισμα, «κατηγορούνται για το ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1-12-96 μέχρι 20-12-1996 με πρόθεση κατέλαβαν με οποιοδήποτε μέσο μέρος οδοστρώματος σε διάφορα σημεία των Εθνικών και επαρχιακών οδών του Ν. Θεσσαλονίκης διά των οποίων διεξάγεται η κυκλοφορία μηχανοκίνητων και μη οχημάτων. Ειδικότερα, συμμετέχοντας σε αγροτικές κινητοποιήσεις, κατέλαβαν με γεωργικά μηχανήματα το οδόστρωμα των ανωτέρω οδών στις οποίες κυκλοφορούσαν μηχανοκίνητα και μη οχήματα, προκαλώντας έτσι παρακώλυση της συγκοινωνίας». Μάλιστα στο έγγραφο αναφέρεται ως μοναδικός μάρτυρας ένας αστυνομικός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ