Παρασκευή 13 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τέλια... περιορισμού στο βαμβάκι!

Σε όργανο εφαρμογής της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης μετατράπηκε η «γραμμή εξυπηρέτησης του πολίτη» (1464).

Η υπηρεσία αυτή συστάθηκε - υποτίθεται - για να ρωτούν οι πολίτες (και οι αγρότες) για διάφορα θέματα που τους απασχολούν. Στην πράξη, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εδώ και μερικές μέρες οι υπάλληλοι της γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη, κατόπιν κυβερνητικής εντολής άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα στους βαμβακοπαραγωγούς και να τους καλούν να μειώσουν την παραγωγή τους.

Το κακό παράγινε στο νομό Σερρών, όπου οι βαμβακοπαραγωγοί της περιοχής έχουν αγανακτήσει από αυτό που γίνεται. Οι υπάλληλοι του 1464, που κάποιες φορές επικαλούνται ότι τηλεφωνούν από το υπουργείο Γεωργίας, ενημερώνουν τους αγρότες ότι το υπουργείο Γεωργίας έχει πάρει απόφαση για μείωση της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 5% και την οποία πρέπει να σεβαστούν, γιατί διαφορετικά θα εισπράξουν μειωμένη τιμή στο βαμβάκι. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, η υπηρεσία αυτή δουλεύει ακατάπαυστα και κάποιοι βαμβακοπαραγωγοί στην περιοχή Νιγρίτας Σερρών ενημερώθηκαν σχετικά από το 1464, στις 11 το βράδυ.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει εκτός των άλλων, τη χρησιμότητα της «γραμμής εξυπηρέτησης του πολίτη» λίγους μόλις μήνες μετά ίδρυσή της. Πρόκειται για ένα καθαρά προπαγανδιστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, που δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα προκειμένου να φέρει σε πέρας τις όποιες εντολές των κυβερνώντων. Στην προκειμένη περίπτωση, όπως έγινε γνωστό χτες, το υπουργείο Γεωργίας ζήτησε τη συνδρομή του υπουργείου Εσωτερικών, γιατί σύμφωνα με τα στοιχεία πρόθεσης δήλωσης καλλιέργειας που ζητήθηκαν πριν δύο βδομάδες από τους βαμβακοπαραγωγούς, προέκυψε ότι οι βαμβακοπαραγωγοί των Σερρών σκοπεύουν να καλλιεργήσουν περισσότερα στρέμματα, από όσα επιθυμεί η κυβέρνηση. Κι έτσι, με «εκσυγχρονιστικό» τρόπο άρχισαν να πέφτουν ενημερωτικά τηλέφωνα στα σπίτια των βαμβακοπαραγωγών. Πρόκειται για άλλο ένα δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση την εξυπηρέτηση των πολιτών και στην προκειμένη περίπτωση την προστασία των προσωπικών δεδομένων των βαμβακοπαραγωγών και της ανάπτυξης της βαμβακοκαλλιέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ