Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«Η φτώχεια δεν είναι τυχαίο γεγονός»

Επιστολή συνταξιούχων στον πρωθυπουργό

«H φτώχεια κ. Σημίτη δεν είναι τυχαίο γεγονός, έχει αιτίες που τις ξέρετε πολύ καλά... Είναι το οικονομικό σύστημα που υπηρετείτε, είναι η απληστία των αχόρταγων πλουτοκρατών».

Τα παραπάνω αναφέρει σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μείζονος Θεσσαλονίκης «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», καταγγέλλοντας σαν προσπάθεια εξαπάτησης την πρόσφατη πρωθυπουργική εξαγγελία για διάθεση του ποσού των 2-3 τρισ. για «διαμόρφωση ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης για περιορισμό της ΦΤΩΧΕΙΑΣ».

Από τη στιγμή που δίνετε μόνο μηδαμινές αυξήσεις στις συντάξεις πείνας, υπογραμμίζει η επιστολή, από τη στιγμή που δεν κάνετε καμία σκέψη για τον περιορισμό των κερδών της ολιγαρχίας, «πώς θέλετε να σας πιστέψουμε ότι θα διαθέσετε τρισεκατομμύρια για την καταπολέμηση της φτώχειας;». Κοινωνική πολιτική, διαπιστώνει η επιστολή, και υπερκέρδη κεφαλαιοκρατών δεν μπορεί να συνυπάρχουν. «'Η με το λαό ή με τους εκμεταλλευτές του...».

«Μέχρι σήμερα η οικονομική σας πολιτική μας έδειξε την επιλογή σας. Πρόσφατα, στις 7 Μάρτη, στη συνάντησή σας με τη ΣΕΑ των Συνταξιούχων είπατε πως ό,τι είχατε να δώσετε το δώσατε. Μας αναγκάζετε συνεπώς να υποπτευόμαστε πως κάτι άλλο κρύβει η ανακοίνωσή σας», επισημαίνει η επιστολή των Συνταξιούχων στον πρωθυπουργό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ