Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«CARRFOUR»
Εσπασε την αργία

Δυναμική παρέμβαση των εμποροϋπαλλήλων

Μετά από δυναμική παρέμβαση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε χτες να μη λειτουργήσει το πολυκατάστημα «CARRFOUR», το οποίο παραβίασε την απόφαση τής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία την Τρίτη μέρα του Πάσχα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα της πόλης. Σημειώνεται ότι η χτεσινή μέρα αποφασίστηκε μετά από συνεννοήσεις των φορέων της πόλης να είναι αργία για τα καταστήματα το νομού Θεσσαλονίκης σε μεταφορά τριών παλαιοτέρων ημιαργιών.

Μέλη της διοίκησης του συλλόγου και από μέρους του ΕΚΘ ο γραμματέας του Θ. Κυριακίδης, όταν πληροφορήθηκαν ότι άνοιξε λίγο μετά τις 10 το πρωί το «CARRFOUR», μετέβησαν στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην περιοχή του Φοίνικα και ζήτησαν από τη διεύθυνση να συμμορφωθεί με την απόφαση της Νομαρχίας, ενώ παράλληλα κάλεσαν την αστυνομία να διακόψει τη λειτουργία του καταστήματος. Τελικά, μετά από διαβουλεύσεις και αφού συνελήφθη ο υπεύθυνος της επιχείρησης, έκλεισε το «CARRFOUR» στη μία περίπου το μεσημέρι.

Οι συνδικαλιστές στο διάστημα αυτό πληροφορήθηκαν ότι λειτουργεί ένα ακόμη πολυκατάστημα, το «PRAKTIKER» και μετέβησαν εκεί. Οπως καταγγέλλουν κάλεσαν στις 1.30 μμ την αστυνομία να έρθει για να αναγκάσει και την επιχείρηση αυτή να συμμορφωθεί με την απόφαση της ΝΑΘ, όμως μέχρι τις 3μμ κανένα περιπολικό της αστυνομίας δεν είχε φανεί.

Οπως επισημαίνει ο Αντώνης Χανίδης, αντιπρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, ο νομάρχης δεσμεύτηκε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη του Πάσχα σ' όλο το νομό. Τελικά στην έγγραφη απόφασή του αναφέρεται ότι η αργία αφορά τα καταστήματα που βρίσκονται στο πολεοδομικό συγκρότημα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα δύο προαναφερθέντα πολυκαταστήματα βρίσκονται στα όρια του πολεοδομικού συγκροτήματος και δε θα έπρεπε να ανοίξουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ