Τετάρτη 18 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΗ
Σε λίγες ώρες θα έφτανε σπίτι του...

Λίγες ακόμα ώρες ήθελε για να φτάσει στην οικογένειά του στη Χίο, ο ναυτεργάτης Δημήτρης Χαβιάρας. Δεν πρόλαβε. Πνίγηκε στις 11.30 το βράδυ, της Κυριακής του Πάσχα, από τις αναθυμιάσεις, όταν στο πλοίο «SAFMARINE GALANA», στο οποίο υπηρετούσε ως Β' μηχανικός, ξέσπασε πυρκαγιά, ενώ αυτό βρισκόταν στο λιμάνι του Ντερμπάν Νότιας Αφρικής (κενό φορτίου). Από τη φωτιά που ξέσπασε στους χώρους ενδιαίτησης, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έχασαν τη ζωή τους ακόμα δυο αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο με σημαία Κύπρου σύμφωνα με καταγγελίες ήταν μεγάλης ηλικίας και ανασφάλιστο, ενώ πλοιοκτήτρια εταιρία είναι η «Tarpon Shipping Company». Ο Δ. Χαβιάρας είχε ξεμπαρκάρει και περίμενε προκειμένου η εταιρία να του βγάλει εισιτήριο για να επιστρέψει στο σπίτι του. Με διάφορες, σύμφωνα με καταγγελίες, προφάσεις η εταιρία καθυστερούσε να του εκδώσει εισιτήριο και όταν αυτό τελικά έγινε, δεν υπήρχε θέση, λόγω της αυξημένης κίνησης των εορτών, για την επιστροφή του. Μάλιστα ο άτυχος ναυτεργάτης ήθελε να γυρίσει γρήγορα γιατί πάντρευε την κόρη του, ενώ λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την οικογένειά του και είχε ενημερώσει ότι την Τρίτη (χτες) ή σήμερα θα επέστρεφε.

Τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλοίο βρίσκονταν οι τρεις ναυτεργάτες, ενώ οι υπόλοιποι 19 είχαν βγει έξω. Μάλιστα ο Δ. Χαβιάρας ήταν ο τελευταίος που είχε μείνει στο πλοίο από το προηγούμενο πλήρωμα. Στο καινούριο πλήρωμα που βρισκόταν στο πλοίο ήταν δυο Ελληνες οι: Δημήτριος Πανάγος, 58 ετών πλοίαρχος και Χρήστος Χαρίτος, 49 ετών Α' μηχανικός.

Να σημειωθεί ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία προσπαθούσε να πουλήσει το συγκεκριμένο πλοίο ή σε άλλη εταιρία ή να το δώσει για σίδερα. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κλείσει συμφωνία για την πώλησή του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ