Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Δύο νεκροί στην απαρχή απεργίας

Καράτσι: Βίαιες συγκρούσεις και δύο νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας...

Associated Press

Καράτσι: Βίαιες συγκρούσεις και δύο νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας...
ΚΑΡΑΤΣΙ.-

Δύο βόμβες που εξερράγησαν διαδοχικά χτες στο Καράτσι είχαν σαν αποτέλεσμα ισάριθμοι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, στην απαρχή της απεργίας που κάλεσαν τα εθνικιστικά τοπικά κόμματα και «παρέλυσε» την πόλη, αναφέρουν ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η πρώτη, και ισχυρότερη, έκρηξη αναφέρθηκε στην ακριβή συνοικία Κλίφτον, με δύο νεκρούς, τον άνθρωπο που τοποθέτησε τη βόμβα και έναν περαστικό, σύμφωνα με το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή. Η δεύτερη έκρηξη ήρθε ενάμισι χιλιόμετρο μακρύτερα, με ένα τραυματισμό και σοβαρές υλικές ζημιές, σύμφωνα με το τοπικό APP.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για καμία από τις δύο εκρήξεις, πάντως η τοπική αστυνομία τις συνδέει με την απεργία, στην οποία κάλεσε το κίνημα MQM. Η απεργία έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία σε κινητοποιήσεις προηγούμενων ημερών λόγω της λειψυδρίας - η οποία έχει κοστίσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της χαμένης αγροτικής παραγωγής.

Τουλάχιστον 40 οχήματα πυρπολήθηκαν στο Καράτσι, ενώ οπλοφόροι πυροβολούσαν στον αέρα για να αναγκάσουν καταστηματάρχες που δε μετείχαν στην απεργία να κλείσουν, αναφέρουν πληροφορίες από την πόλη.

Η αστυνομία της χούντας του στρατηγού Μουσαράφ προχώρησε σε τουλάχιστον 200 συλλήψεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ