Πέμπτη 19 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Το σερί των απολύσεων συνεχίζεται...

ΡΟΤΣΕΣΤΕΡ - ΠΑΛΟ ΑΛΤΟ.-

...Σε εξαιρετικά δύσκολους οικονομικούς καιρούς, όπως συμβαίνει πάντα, οι εργαζόμενοι καλούνται να πληρώσουν το βαρύ τίμημα. Εξάλλου, ο «χρυσούς επιχειρησιακός κανών» επιτάσσει ότι στην περίπτωση μείωσης των κερδών πρέπει να ακολουθείται η τακτική αναδιάρθρωσης, η οποία περικόπτει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες πια τα δυσοίωνα νέα απολύσεων είναι δυστυχώς καθημερινά.

Χθες, δυο ακόμη μεγαθήρια ανακοίνωσαν ότι θα προβούν σε απολύσεις, εξαιτίας των κακών οικονομικών στοιχείων που παρουσίασαν για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτος.

Κατ' αρχήν, η αμερικανική εταιρία «Eastman Kodak Co» ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι λόγω της μείωσης που παρουσιάζουν οι πωλήσεις φιλμ από τον περασμένο Σεπτέμβριο θα προβεί στην περικοπή 3.000 έως 3.500 θέσεων εργασίας ή 4,5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της - η «Kodak» απασχολεί συνολικά 78.400 εργαζομένους - για να μειώσει τις δαπάνες και να βελτιώσει την απόδοση των επιχειρήσεών της.

Το σχέδιο για την περικοπή των θέσεων εργασίας ανακοινώθηκε, καθώς η παγκοσμίως μεγαλύτερη εταιρία φωτογραφικών ειδών κατέγραψε πτώση 48% στα κέρδη του πρώτου τριμήνου. Η «Kodak» επισήμανε ότι η περικοπή των θέσεων εργασίας είναι αναγκαία για τη βελτίωση της διάρθρωσης των δαπανών της και της επιχειρηματικής της απόδοσης.

Επίσης, η εταιρία παραγωγής ηλεκτρονικών υπολογισμών και εξοπλισμού «Hewlett - Packard», που έχει την έδρα της στο Πάλο Αλτο της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε χθες ότι, σύμφωνα με τα προγνωστικά της, αναμένει μείωση των κερδών και για το λόγο αυτό θα προχωρήσει στην περικοπή 3.000 θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, η μείωση των κερδών και η αναδιάρθρωση στην οποία θα προχωρήσει οφείλεται στο γεγονός της «ραγδαίας μείωσης της καταναλωτικής ζήτησης παγκοσμίως, όσον αφορά στην τεχνολογία πληροφορικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ