Τετάρτη 24 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κυνική ομολογία του ταξικού εκπαιδευτικού συστήματος

«Αντί να μαθαίνουμε δεξιότητες στους νέους, τους φορτώναμε όλους στη γενική παιδεία, μετά το λύκειο έμπαιναν πανεπιστήμιο και μετά στο Δημόσιο. Στερήσαμε την κοινωνία και το εργατικό δυναμικό μας από δεξιότητες». Χιλιοειπωμένο, πάντα όμως αποκαλυπτικό το σχόλιο του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου (κατά τη διάρκεια της χτεσινής εκπομπής «πρωινό ΜΕGA») για την κατεύθυνση και την ουσία του «εκπαιδευτικού» συστήματος που οραματίζονται επιχειρηματίες, κυβέρνηση και ΕΕ, προσαρμόζοντας ειδικότητες και γνώσεις στα μέτρα και τις ορέξεις του κεφαλαίου.

Μετατρέποντας τα θύματα σε θύτες και την ώρα που τα σχολεία από τον Σεπτέμβρη δε θα έχουν 10.000 αναπληρωτές, 5.000 που μετατάσσονται, 2.000 που είναι σε διαθεσιμότητα, ο υπουργός Παιδείας ισχυρίζεται ότι «τη νέα σχολική χρονιά δε θα υπάρχει ούτε ένα κενό» κι αν κλείσουν θα ευθύνονται οι εκπαιδευτικοί. Την ίδια στιγμή ανακοινώνει ότι ο διευθυντής του σχολείου θα τελεί χρέη γενικού δερβέναγα που θα ενημερώνει καθημερινά, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος το υπουργείο «ποιος ήρθε, ποιος δεν ήρθε, ποιος διδάσκει, τι διδάσκει»...

Απονοηματοδοτώντας βασικές έννοιες όπως τι είναι δικαίωμα, εκπαίδευση, εργασία, ο υπουργός Παιδείας προσπάθησε να αποπροσανατολίσει: Τους 2.000 εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από προχτές μοιράζοντας - με στόχο να λειτουργήσουν πυροσβεστικά - υποσχέσεις για απορροφήσεις σε διοικητικές υπηρεσίες και στην ομηρία της ωρομισθίας. Τους χιλιάδες μαθητές στην τεχνική εκπαίδευση που είναι στον αέρα λέγοντας ότι «αναβαθμίζονται» και θα συνεχίζουν τις σπουδές τους σε κάποιο εξίσου υποβαθμισμένο δημόσιο ΙΕΚ. Τους γονείς που αγωνιούν όταν τα παιδιά τους βίαια σπρώχνονται στη μαθητεία, όπου θα εργάζονται τζάμπα για να μάθουν μια τέχνη. Ενώ σημείωσε ότι το νομοσχέδιο που αφορά την τεχνική εκπαίδευση και το γενικό λύκειο θα κατατεθεί μέσα στη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ