Τετάρτη 24 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
Δε θα σταματήσουν μόνο στα εμπορικά

Ο Νίκος Τζώρτζης, πρόεδρος του Συλλόγους Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά, μιλώντας από το βήμα της χτεσινής συγκέντρωσης, τόνισε:

«Η κυριακάτικη αργία είναι μια ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης και όλου του εργαζόμενου λαού της χώρας μας, που χρόνια τώρα υποσκάπτεται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου. Με τη συζήτηση του νομοσχεδίου σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) ικανοποιεί το πάγιο αίτημα των μεγαλεμπόρων, που δεν είναι άλλο από την οριστική και πλήρη κατάργησή της.(...)

Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους. Ειδικότερα για τους εμποροϋπαλλήλους σημαίνει δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα για 400 ευρώ μισθό, γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου. Γι' αυτό και δεν θα σταματήσουν μόνο στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα».

Ανέκδοτο τα επιχειρήματα της κυβέρνησης

«Αποτελούν ανέκδοτο τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα φέρει νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι η κερδοφορία του κεφαλαίου, η συγκέντρωση και συγκεντροποίηση, η μονοπώληση της αγοράς μόνο θέσεις εργασίας δεν φέρνει -το αντίθετο μάλιστα- οδηγεί στην ανεργία και τον αφανισμό χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους (...)

Μπροστά στην επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου που δεν έχει ημερομηνία λήξης ούτε όριο, η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ) στρέφεται μόνο στα λόγια κατά της κατάργησης της Κυριακής αργίας. Δημιούργησαν μαζί με τους εργοδότες και άλλους φορείς τη "Συμμαχία για την Κυριακή" δηλαδή με όλους εκείνους που το 1997 υπέγραψαν την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων που έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι να λιώνουν στα πόδια τους από της 6 το πρωί έως της 9 το βράδυ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ