Τετάρτη 24 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΑΤΕΜΑΤΑ

ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: «Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι η αμερικανική πλευρά θα πιέσει με ό,τι μέσο μπορεί το Βερολίνο. Το ΔΝΤ θα εντείνει τις πιέσεις του σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και όπου αλλού χρειασθεί (...) Η αμερικανική παρέμβαση θα εκτυλιχτεί ανάμεσα στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και τις ευρωεκλογές της άνοιξης» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ)

ΤΟ ΧΡΗΜΑ: «Σοκ υπερφορολόγησης δέχθηκαν το 2012 περισσότεροι από 4.800.000 έλληνες μισθωτοί και συνταξιούχοι καθώς διαπίστωσαν ότι ενώ η φορολογία τους αυξήθηκε δραματικά, τα εισοδήματά τους διαρκώς συρρικνώνονται σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. το μέσο δηλωθέν εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων μειώθηκε κατά περίπου 18% σε σύγκριση με το 2011. Ομως, την ίδια στιγμή, η μέση φορολογική επιβάρυνση για μισθωτούς και συνταξιούχους αυξήθηκε κατά 52%. Περισσότεροι από 1.100.000 μισθωτοί και συνταξιούχοι δήλωσαν πέρυσι στην εφορία μέσο ετήσιο εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή περίπου 6.000 ευρώ ή το μήνα 500 ευρώ. Σε σύνολο περίπου 5.500.000 φορολογικών δηλώσεων, 7.011 φορολογούμενοι δήλωσαν εισοδήματα από 98.000 έως 150 εκατ. ευρώ το χρόνο» (στα ΝΕΑ)

ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ: «Το πάρτι των δισεκατομμυρίων στον χώρο της Υγείας είναι γνωστό εδώ και χρόνια: άλλωστε, έτσι διογκώθηκαν σε εξωπραγματικά νούμερα οι νοσοκομειακές δαπάνες, οδηγώντας σε οικονομική καταστροφή τα Ταμεία (...) βεβαίως και οι ιδιώτες ελεγκτές δεν είναι πανάκεια: αν δεν διασφαλιστεί ότι θα κάνουν τη δουλειά τους προς όφελος των Ταμείων, είναι πολύ πιθανό να δούμε τη διαφθορά να επιστρέφει από την πίσω πόρτα!» (στα ΝΕΑ)

Η ΛΑΣΠΗ: «"Μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθούν στοιχεία σχετικά με τη διακοπή συντάξεων σε μη δικαιούχους αναπήρους, καθώς η έρευνα των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης συνεχίζεται", αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «Τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού στα Λύκεια επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, με στόχο τη δραστική μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και τη στροφή των νέων από την εκπαίδευση στην κατάρτιση μέσω των ΙΕΚ» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ