Παρασκευή 20 Απρίλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μαζικές εξορμήσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πανεξόρμηση με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» σε όλη τη χώρα από τις Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις

«Ο αγώνας για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού», γι' αυτό και οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας και ΤΕΙ της ΚΝΕ προετοιμάζουν το άνοιγμα που θα πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες στους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους καθηγητές και τους εργαζόμενους, με τις θέσεις του ΚΚΕ για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα κυκλοφορήσουν αυτή την Κυριακή με το «Ριζοσπάστη». Σε μια περίοδο που οι εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι έντονες και η κυβέρνηση σπεύδει να προσαρμόσει την παιδεία στις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου, εφαρμόζοντας πιστά τις ευρωεντολές της Μπολόνια, η πρόταση του ΚΚΕ για ανώτατη εκπαίδευση, που θα υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας και την ανάπτυξη της επιστήμης προς όφελος του λαού, αποτελεί όπλο στα χέρια κάθε φοιτητή, επιστήμονα, προοδευτικού ανθρώπου.

Για τις Οργανώσεις της Σπουδάζουσας και των ΤΕΙ στην Αθήνα, οι εξορμήσεις με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» είναι καθιερωμένες. Αυτή την Κυριακή, όμως, η εξόρμηση παίρνει μια ιδιαίτερη σημασία, καθώς στόχος των οργανώσεων είναι να φτάσει η πρόταση του ΚΚΕ για την Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση όσο πιο πλατιά γίνεται. Να γίνει αφορμή για κουβέντα σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα και να μη μείνει μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας που να μην ενημερωθεί και να μην πει γνώμη.

«Το προηγούμενο διάστημα, λόγω των εξελίξεων στην ανώτατη εκπαίδευση αλλά και των φοιτητικών εκλογών, ανοίξαμε διαύλους επικοινωνίας με χιλιάδες φοιτητές», μας λέει ο Μάκης Πέτσας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας. «Στόχος μας είναι να φτάσει ο "Κυριακάτικος Ριζοσπάστης" σ' όλους αυτούς, σ' όλους όσοι ψήφισαν την Πανσπουδαστική, αλλά και σε ακόμα περισσότερους φοιτητές». Την Κυριακή η Σπουδάζουσα Αθήνας θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις σε σημεία του κέντρου της πόλης, ενώ τη Δευτέρα και την Τρίτη, που θα ανοίξουν οι σχολές, τα μέλη της ΚΝΕ θα διακινήσουν την εφημερίδα «σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε γραφείο καθηγητή, σε κάθε χώρο δουλιάς μέσα στα πανεπιστήμια».

Η εξόρμηση θα συνδυαστεί και με τη μάχη της οικονομικής ενίσχυσης της ΚΝΕ, με την οικονομική εξόρμηση και το πολιτικό άνοιγμα στη νεολαία, που πραγματοποιεί μπροστά στο συνέδριό της. Παράλληλα, σηματοδοτεί την έναρξη μιας καμπάνιας ενημέρωσης και συζήτησης των θέσεων του Κόμματος για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα διαρκέσει όλο το Μάη και θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις και συσκέψεις σε όλες τις σχολές. Στόχος είναι να αποτελέσει η πρόταση του ΚΚΕ βάση για μια ανοιχτή συζήτηση για την ανώτατη εκπαίδευση και ταυτόχρονα να δοκιμαστεί στην πράξη μέσα στο κίνημα και στους αγώνες που θα 'ρθουν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική εξόρμηση με τον «Ριζοσπάστη» (2009-09-09 00:00:00.0)
Εγινε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο των εκδηλώσεων στη Γεωπονική (2008-06-18 00:00:00.0)
Με οδηγό τη θεωρία μας (2006-04-19 00:00:00.0)
Με αυτοπεποίθηση για νέα βήματα εμπρός (1999-03-03 00:00:00.0)
Σοβαρό ολίσθημα η απόφαση της Συγκλήτου για το άσυλο (1998-09-26 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών (1996-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ