Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Με οδηγό τη θεωρία μας

Θετική κρίθηκε η δράση της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ κατά τη Συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ. Τη Συνδιάσκεψη παρακολούθησε αντιπροσωπία του Κόμματος αποτελούμενη από τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Ελένη Μπέλλου και Θεοδόση Κωντσαντινίδη και το Γραμματέα της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ Κώστα Αβραμόπουλο, ενώ από την ΚΝΕ τα μέλη του Γραφείου του ΚΣ Βασίλης Τασούλας, Νίκος Κούρος, Δημήτρης Παπατολίδης, και τα μέλη του ΚΣ Πέτσας Μάκης, Νένα Νικοπολιτίδου, Νίκος Φρέγκογλου. Γραμματέας της Οργάνωσης Σπουδάζουσας επανεκλέχτηκε ο Αγγελος Κατσάνος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης, τέθηκε η ανάγκη ισχυροποίησης της ΚΝΕ στην πορεία ανάπτυξης του πρωτοπόρου, επαναστατικού ρόλου της ως νεολαίας του ΚΚΕ, που θα συμβάλει στην οικοδόμηση του Μετώπου στην πάλη για το Σοσιαλισμό, με βάση την απόφαση του 17ου Συνεδρίου.

Από την προηγούμενη Συνδιάσκεψη έως σήμερα, η Οργάνωση έδωσε με αυταπάρνηση τη μάχη, μπολιάζοντας τις συνειδήσεις της νεολαίας με την πολιτική του Κόμματος. Εκανε προσπάθεια εμπλουτισμού και εξειδίκευσης των πολιτικών κατευθύνσεων, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες που εντόπιζε στο χώρο παρέμβασής της. Το επόμενο διάστημα, η προσπάθεια θα στοχεύει στην καλύτερη λειτουργία του οργάνου των Τομεακών Συμβουλίων και των Οργανώσεων Βάσης της Σπουδάζουσας. Επίσης, στην αναζωογόνηση του φοιτητικού κινήματος μέσα από την ενδυνάμωση της ΠΚΣ, τη συσπείρωση και κινητοποίηση των δυνάμεων του Συντονιστικού Φοιτητικών Συλλόγων κι Επιτροπών Αγώνα του ΑΠΘ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), αλλά και το συντονισμό της δράσης με το εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Ιδιαίτερο άξονα παρέμβασης αποτελεί η μάχη των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, όπου τίθεται ο στόχος της δημιουργίας επιτροπών στήριξης των αγωνιστικών ψηφοδελτίων.

Η Ελένη Μπέλλου μιλώντας στη Συνδιάσκεψη σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι χρειάζεται η παρέμβαση των δυνάμεων της ΚΝΕ στην Ανώτατη Εκπαίδευση να κινητοποιεί τη νεολαία ενάντια στις τάσεις που διαμορφώνονται από τις αντιεκπαιδευτικές εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση, από την προσπάθεια υλοποίησης των ευρωενωσιακών συνθηκών. Επισήμανε την ανάγκη καλλιέργειας της μαρξιστικής - λενινιστικής κοσμοθεωρίας, ώστε να γίνει εργαλείο παρέμβασης στην πραγματικότητα, διαμόρφωσης αιτημάτων, ανάλυσης, επεξεργασίας, εξαγωγής συμπερασμάτων. Να δοθεί βάρος στην ορμητική ανάπτυξη της ΚΝΕ, προβάλλοντας τις αξίες της μαζικής, οργανωμένης, συλλογικής πάλης. Τέλος, να προβάλλεται η επικαιρότητα κι αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού μέσα από επιτεύγματά του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εγινε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο των εκδηλώσεων στη Γεωπονική (2008-06-18 00:00:00.0)
Αρχίζει την Παρασκευή το 9ο Συνέδριο (2006-05-09 00:00:00.0)
Ικανοί να κερδίζουμε νέους με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ (2006-05-03 00:00:00.0)
Με αυτοπεποίθηση για νέα βήματα εμπρός (1999-03-03 00:00:00.0)
Στόχος, η δυναμική συνέχεια των αγώνων (1998-03-08 00:00:00.0)
Με αισιοδοξία στη μάχη των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών (1996-03-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ