Τετάρτη 19 Απρίλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Διαφωνίες για την επιλογή Πανούση

Η ούτως ή άλλως εύθραυστη ισορροπία στον ΣΥΡΙΖΑ κλυδωνίζεται για μια ακόμα φορά ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Η επιλογή του Συνασπισμού να τοποθετήσει επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην υπερνομαρχία Αθήνας - Πειραιά τον Γ. Πανούση, δε βρίσκει σύμφωνες αρκετές από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι, η ΚΕΔΑ εξέδωσε ανακοίνωση προχτές, όπου δηλώνει ότι δε θα στηρίξει τον Γ. Πανούση καθώς εντοπίζει διαφορές στον πολιτικό προσανατολισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο θα πράξουν η ΔΕΑ και το «Κόκκινο», ενώ και η ΑΚΟΑ αμφιταλαντεύεται. Η απουσία του Γ. Μπανιά από την προχτεσινή επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού ερμηνεύεται ως έκφραση της δυσαρέσκειάς του. Πάντως, καμία από τις δυνάμεις αυτές δεν έχει τοποθετηθεί για το τι συγκεκριμένα θα πράξει μπροστά στις κάλπες.

Είναι αξιοσημείωτο πάντως πως κατά την περίοδο εκλογικών μαχών δυναμώνουν οι τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε προηγούμενες περιπτώσεις εκλογών οι τόνοι της αντιπαράθεσης είχαν οξυνθεί καθώς οι σύμμαχοι του ΣΥΝ ένιωθαν «ριγμένοι» ως προς τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια, κάτι που ισχύει και γι' αυτές τις εκλογές, πέραν των απόψεων που μπορεί να υπάρχουν για τον ίδιο τον υποψήφιο υπερνομάρχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ